SRBIJA NEMA PRAVO NA KIKS! Troicki presekao - evo ko ide na megdan Kanađanima u Valensiji
Viktor Troicki, Foto: Starsport

dan odluke

SRBIJA NEMA PRAVO NA KIKS! Troicki presekao - evo ko ide na megdan Kanađanima u Valensiji

Srpski teniseri pred teškim zadatkom

Objavljeno: 15:48h

U 16 sati počinje odlučujući meč za plasman Srbije na završni turnir Dejvis kupa.

Pravo na kiks teniseri Srbije više nemaju. Viktor Troicki odlučio je posle današnjih treninga ko će na teren protiv Kanade u Valensiji.

U prvom meču koji počinje u 16 časova, na teren će Laslo Đere i Kanađanin Gabrijel Dialo. Izgleda da je Vašek Pospišil definitivno povređen da bi igrao i singl i dubl, pa je selektor Kanade Frank Dančević, odlučio da na teren pošalje 20-godišnjeg Dialoa, 334. na svetu. Đere je 66. na ATP listi i ovo će biti njihov prvi međusobni meč.

Laslo Đere
Laslo Đerefoto: EPA/Yoan Valat

Dobra stvar je da se Đere oporavio posle povrede butnog mišića koju je zaradio u prvom meču protiv Karlosa Ramosa.

U drugom meču dana, gledaćemo, očekivano Miomira Kecmanovića i Feliksa Ožea Alijasima. Njih dvojica su do sada igrala dva puta i oba puta je slavio naš teniser.

Selektori Troicki i Dančevič su se odlučili za sledeće dublove: sa jedne strane stajaće Miomir Kecmanović i Filip Krajinović, a sa druge Vašek Pospišil i Feliks Ože Alijasim. Kapiteni oba tima, imaju pravo izmene dublova do 15 minuta pred start meča.

Miomir Kecmanović
Miomir Kecmanovićfoto: Profimedia

Podsetimo, Srbija mora da pobedi danas sa 3:0 ako želi da čekira karte za završni turnir koji se igra u Malagi u novembru. Ukoliko trijumfujemo sa 2:1, onda ćemo morati da čekamo popbedu Koreje nad Španijom, a to ukoliko se desi, biće ravno čudu. Poraz nas automatski izbacuje iz daljeg takmičenja.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.