MIRKA FEDERER OKONČALA RODŽEROVU KARIJERU? Dosta joj je svega!
Mirka Federer, Foto: Profimedia

gotovo je!

MIRKA FEDERER OKONČALA RODŽEROVU KARIJERU? Dosta joj je svega!

Supruga švajcarskog asa je godinama nosila veliki teret na leđima

Objavljeno: 11:21h

Legendarni švajcarski Rodžer Federer je najavio kraj karijere, a njegova najveća podrška i oslonac bila je supruga Mirka.

Njih je spojila ljubav prema tenisu, pa ne čudi što je imala razumevanja i strpljivo ga pratila tokom čitave karijere.

Miroslava Vavrinec je rođena u Slovačkoj 1978. godine, a kada je imala dve godine njeni roditelji su se preselili u Švajcarsku.

Njen najveći upeh u tenisu je 76. pozicija na svetu, što je ostvarila 2001. godine. Samo godinu dana pre toga, upoznala je ljubav svog života Rodžera Federera na Olimpijskim igrama u Sidneju.

1 / 5 Foto: EPA/ MARKUS STUECKLIN

Ko zna koji bi bili njeni dometi da nije bilo povreda...

Ubrzo nakon poznanstva, uplovili su u ljubavnu vezu. Zanimljivo je da Mirka u tom momentu nije bila slobodna, odnosno bila je verena za bogatog Arapina koji je imao titulu princa.

Kada je shvatila da je zaljubljena u slavnog tenisera, raskinula je veridbu, pokušavajući godinama da sakrije taj postupak od očiju javnosti.

Sedam godina nakon završetka karijere zbog povrede koju je imala, Mirka staje na ludi kamen sa Federerom, sada već davne 2009. godine.

- Rodžer mi je bio najveća uteha tokom tih osam meseci oporavka od povrede. Vratio mi je moj teniski život. Kada je on pobeđivao, bilo je to kao da ja pobeđujem - rekla je Mirka jednom prilikom.

Mirka Federer i Jelena Đoković
Mirka Federer i Jelena Đokovićfoto: Printscreen/Twitter/@JelenaRisticNDF

Svoj brak krunisali su decom, ćerkama Milom i Šarlen i sinovima Leom i Lenijem.

Mirka je oduvek pratila tenisera i podrila ga na turnirima, pa nema sumnje da će i sada biti uz njega budući da je doneo tešku odluku da napusti karijeru.

Teniser je pre dve godine novinarima otkrio kako mu je bitno da je njegova supruga uvek zadovoljna pa je zbog nje spreman i toga da se odrekne.

- Kada Mirki dosadi da putuje, tad ću prestati - rekao je tada.

Šuškalo se i da je ona ta koja zavodi red u kući, a njen strog izgled na mečevima samo je dodatno pogrejao priče da je stroga i ambiciozna.

(Espreso/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.