BRITANCI JAVLJAJU: Novi premijer Australije će UKINUTI zabranu Novaku, Đoković može u Melburn!
Novak Đoković, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

nova politika

BRITANCI JAVLJAJU: Novi premijer Australije će UKINUTI zabranu Novaku, Đoković može u Melburn!

Izvor "Dejli mejla" tvrdi da premijer Australije ne želi da Ozi open bude "razvodnjen" nedolaskom devetostrukog šampiona Melburna

Objavljeno:

Novak Đoković će definitivno moći da igra na Australijan openu u januaru 2023. godine, pošto će mu vlasti u Australiji ukinuti trogodišnju zabranu ulaska u zemlju i to zahvaljujući novom premijeru te zemlje, javlja britanski "Dejli mejl"!

Kako javlja ovaj list, novi-stari šampion Vimbldona koji mu je omiljeni turnir će učestvovati na grend slemu na kom je najuspešniji početkom naredne godine.

Đoković je posle deportacije iz Australije automatski dobio i trogodišnju zabranu ulaska u zemlju, ali "Dejli mejl" ima saznanja da su australijske teniske vlasti sigurne da će Novak dobiti priliku da nastavi pohod ka novom grend slem trofeju.

Razlog za to je što se očekuje da novi premijer Australije Entoni Albaneze na slučaj Novaka Đokovića gleda sa daleko više simpatije nego prethodna administracija. Albaneze je veliki ljubitelj tenisa i čak ga igra nekoliko puta nedeljno.

Isti izvor "Dejli mejla" tvrdi da premijer Australije ne želi da Ozi open bude "razvodnjen" nedolaskom devetostrukog šampiona Melburna, koji je u nedelju pokazao da je i dalje na vrhuncu.

Premijer Albaneze ima vrlo blizak odnos sa organizatorom "Tenis Australijom", daleko bliskiji od njegovog prethodnika i nameravaće da ukine trogodišnju zabranu ulaska Đokovića, nakon međunarodnog incidenta koji se dogodio početkom godine. "Tenis Australija" je rekla da ta odluka ne može biti na njima, ali očekuje se da Đokovića gledamo u Melburnu početkom 2023. godine.

U prilog Novaku ide i ublažavanje uslova za ulazak u Australiju koje je u julu stupilo na snagu, ali loša je vest što bi to mogao da bude prvi naredni grend slem na kom će Đoković nastupiti.

Naime, i dalje je u SAD na snazi pravilo da nevakcinisani stranci ne mogu da uđu u tu zemlju, pa bi zbog toga Đoković trebalo da propusti Ju-Es open.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.