KOLIKO SU ZAPRAVO SLIČNI ĐOKOVIĆ I SINER? Ovaj čovek ih povezuje, Novaku je spasao karijeru!
Novak Đoković i Janik Siner sastaće se na Vimbldonu, Foto: epa

zapanjujuće!

KOLIKO SU ZAPRAVO SLIČNI ĐOKOVIĆ I SINER? Ovaj čovek ih povezuje, Novaku je spasao karijeru!

Pjatija poznaju kao čovek koji zna da radi sa velikim talentima

Objavljeno: 13:17h

Ako se uporedi Novakov početak karijere sa Sinerom, vidne su, ni oni ne kriju da poseduju pojedine sličnosti. Sada je srpski teniser daleko uspešniji, ali se i mladom Italijanu predviđa blistava budućnost, doduše verovatno ne tako istorijska. Ipak, jedan čovek će ih zauvek povezivati.

Rikardo Pjati, čuveni teniski trener, može da se pohvali za razvijanje mnogih teniskih velikana koji su pod njegovim rukovodstvom prolazili put od talenta do zvezde.

Rikardo Pjati
foto: Profimedia

Ne voli da priča za medije, retko kada se pominje, a ipak je krucijalan u ovom sportu i uspesimo pojedinaca u njemu. Jedan od uspeha koji je akcentovao njegovo ime se dogodio 2006. godina, to je bila njegova velika karijerna prekretnica, jer je u ulozi selektora doneo Hrvatskoj trofej Dejvis kupa, gde je jedan od glavnih aktera bio Ivan Ljubičić, sa kojim je legendarni trener radio do kraja njegove karijere i odveo ga do trećeg mesta na planeti.

Ipak, u Srbiji će zauvek ostati upamćen po svom radu sa Đokovićem. Sa njim je radio pre nego što je započeo saradnju sa Marjanom Vajdom, a saradnnju sa Slovakom je i počeo upravo zbog toga što Pjati nije bio spreman da se potpuno posveti Novaku i ostavi Ljubičića. Zvanična saradnja od jeseni 2005. je tako okončana već leta 2006. godine.

ŠTA JE ĐOKOVIĆ ŠAPNUO FEDERERU? Izazov nije nimalo lak!

Pjatija poznaju kao čoveka koji zna da radi sa velikim talentima, pa je bilo očekivano da uzme i Sinera koji predstavlja sadašnjost, ali i budućnost tenisa.

Uspeo je da ga uvede u Top 10 na svetu, a onda je saradnja prekinuta. Po nekim pričama Pjati je jedan od ljudi koji obožava novac, pa je često igračima uzimao izuzetno veliki procenat. Ipak, to niko od igrača nije potvrdio.

(Espreso/Nova.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.