ĐOKOVIĆ SE ZAHVALIO LEGENDI NA LEKCIJAMA: Ostala je da ga gleda do kraja, skoro do policijskog časa! (VIDEO)
Novak Đoković/Bili Džin King, Foto: Printscreen/Twitter/@Wimbledon

oduševio je

ĐOKOVIĆ SE ZAHVALIO LEGENDI NA LEKCIJAMA: Ostala je da ga gleda do kraja, skoro do policijskog časa! (VIDEO)

Svojevremeno je čak šest puta osvajala Vimbldon a na svom kontu ima sva četiri grend slema, dok je 1966. bila prva na svetu

Objavljeno: 09:42h

Srpski teniser Novak Đoković odao je počast legendarnoj američkoj teniserki Bili Džin King, nakon pobede nad Holanđaninom Timom fan Rajthovenom u osmini finala Vimbldona.

Novak je na terenu ostao skoro do policijskog časa (23.00 po lokalnom vremenu), a nakon što je dobio priliku da govori na Centralnom terenu, Đoković je oduševio publiku na tribinama.

- Hvala gledaocima što su ostali ovako kasno. Bili Džin, hvala vam što ste ostali, bila je čast. Znam da je bio dug dan, ali veoma cenim to što ste tu. Čast je bila igrati pred vama - poručio je Srbin, pa podsetio na ceremoniju ranije u nedelju kada je obeležena stogodišnjica Centralnog terena uz prisustvo brojnih velikana.

Bili Džin King, Novak Đoković
foto: EPA/Andy Rain

- Bila je velika čast i privilegija što sam danas bio tu. Počastvovan sam što sam bio i srećan sam što stojim pored takvih šampiona, legendi našeg sporta, koje su mnogo uticale na nas i na terenu i van njega. Mnogo toga nisam znao o istoriji ovog sporta i hvala Bili Džin King na mnogim lekcijama.

Novak će u četvrtfinalu Vimbldona igrati protiv Italijana Janika Sinera čiju igru je uporedio sa svojom.

Kada je u pitanju Bili Džin King, podsetimo da je svojevremeno čak šest puta osvajala ovaj turnir. Takođe, na svom kontu ima sva četiri grend slema, dok je 1966. bila prva na svetu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.