ĐOKOVIĆ DOBIO RIVALA U ČETVRTFINALU! Italijan režirao IZNENAĐENJE, španko "čudo" nemoćno!
Janik Siner, Foto: EPA/Andy Rain

pomalo neočekivan protivnik

ĐOKOVIĆ DOBIO RIVALA U ČETVRTFINALU! Italijan režirao IZNENAĐENJE, španko "čudo" nemoćno!

Italijan počistio mladog Španca

Objavljeno: 20:56h

Italijan Janik Siner plasirao se u četvrtfinale Vimbldona pobedom nad Karlosom Alkarasom rezultatom 3:1 (6:1, 6:4, 6:7, 6:3).

Ovo je bio susret koji se ukršta sa parom Novak Đoković – Tim van Rajthoven, a koji sledeći izlazi na Centralni teren "Ol Ingland kluba".

Alkaras jeste je bio blagi favorit pre ovog susreta, ali je Siner, koji je prethodnih dana sparingovao baš sa Đokovićem, odigrao izvanredan meč i zakazao susret sa Srbinom ili Holanđaninom.

Karlos Alkaraz
Karlos Alkarazfoto: EPA/Andy Rain

Niko nije očekivao da će Siner počistiti Alkarasa u prvom setu sa 6:1, a u drugom je prevagu napravio rani brejk Italijana i koji je dobrim servisima sačuvao do kraja.

U trećem je Španac uspostavio ritam i odgovorio na agresivnost rivala, što ga je dovelo do taj-brejka. U njemu je imao 6:3, potom spasavao dve meč-lopte za Sinera, uspeo da preokrene i dobije set.

Ipak, u četvrtom je Siner ponovo zaigrao kao na startu meča, počeo da pogađa uglove i linije, te je brejkom u 4. gemu napravio razliku.

U narednom se suočio sa tri vezane brejk lopte za Alkarasa, ali ih je spasao sa pet vezanih poena i tu je bio početak kraja mladog Španca.

Pri rezultatu 5:2 Siner je došao do nove dve meč-lopte, ovog puta vezane, ali ni njih nije pretvorio u pobedu. Već u narednom poenu je fantastičnim forhendom došao do 5. meč-prilike, ali je i to Alkaras spasao odličnim servisom na bekhend protivnika.

Ali, u narednom gemu je svojim servisima uspeo da sve to nadomesti i posle tri sata i 35 minuta se plasira u četvrtfinale.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.