ŠOK NA VIMBLDONU! Francuskinja do nogu POTUKLA najbolju na svetu!
Iga Švjontek, Foto: EPA/Andy Rain

SENZACIJA

ŠOK NA VIMBLDONU! Francuskinja do nogu POTUKLA najbolju na svetu!

Poljakinja odigrala očajan meč i zasluženo ispala u trećem kolu

Objavljeno: 19:04h

Najbolja teniserka sveta Iga Švjontek eliminisana je u trećem kolu Vimbldona.

Bolja od nje je bila francuska teniserka Aliz Korne rezultatom 2:0 (6:4, 6:2) i na taj način prekinula niz Poljakinje od čak 37 pobeda u nizu.

Poslednji put, Švjontekova je poražena 16. februara i to od Jelene Ostapenko iz Letonije u tri seta na turniru u Dubaiju. Tada kao da je nešto "kvrcnulo" u glavi Poljakinje, koja je prosto rečeno dominirala na svakoj mogućoj sceni.

Naravno, svakoj seriji je negde morao doći kraj, a za Švjontekovu se ispostavilo da je to treće kolo Vimbldona. Silno je motivisana bila Francuskinja da prekine neverovatan niz svoje rivalke, igrala je fantastično i zasluženo je stigla do možda i najveće pobede u svojoj dugačkoj karijeri.

Da ovo nije Igin dan, pokazao je početak prvog seta u koji je Korneova ušla sa 3:0 uz dupli brejk. Uspela je Iga da vrati jedan brejk, imala je šansu da dođe do još jednog i tako potpuno poravna rezultat, ali kada to nije uspela, inicijativa je otišla na stranu Francuskinje.

Aliz Korne
Aliz Kornefoto: KIERAN GALVIN/EPA

Jedini preostali trzaj Švjontekove viđen je na početku drugog seta kada je stigla do 2:0, a onda je neko pritisno dugme za gašenje. Korne je nanizala šest uzastopnih gemova i prošla dalje.

Francuskinja će u narednom kolu imati prilično korektnu rivalku, sa kojom će moći da se bori za četvrtfinale Vimbldona. Biće to Ajla Tomljanović iz Australije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.