EVO NA KOLIKO SE PROCENJUJE ĐOKOVIĆEVO BOGATSTVO: Novak potrošio MILIONE, a čekajte da čujete šta sve ima, ŠOK
Novak Đoković, Foto: Profimedia, EPA-EFE/YOAN VALAT

ima se, može se

EVO NA KOLIKO SE PROCENJUJE ĐOKOVIĆEVO BOGATSTVO: Novak potrošio MILIONE, a čekajte da čujete šta sve ima, ŠOK

Vlasnik 20 Grend slem titula poseduje nekoliko luksuznih nekretnina, a ima i zavidnu "kolekciju" automobila

Objavljeno:

Najbolji srpski teniser, a do skoro neprikosnoveni vladar "belog sporta" Novak Đoković igra jednu od najturbulentnijih sezona u karijeri.

Počevši od Australije odakle je deportovan, bilo mu je zabranjeno da igra na Indijan Velsu i Majamiju, vratio se u Dubaiju, a nije mu dugo trebalo da stigne do titule u Rimu.

Kada smo mislili da je kraj lošem periodu, usledilo je otrežnjenje na Rolan Garosu.

Sprege politike i sporta su očigledno jake, pa na Vimbldonu neće biti bodovanja, a i dalje je pod znakom pitanja njegovo učešće na US Openu zbog vakcinalnog statusa.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: EPA/Mohammed Badra

Sve ovo se odrazilo na njegovu zaradu, pa se po tom parametru u 2022. godini nalazi tek na 11. poziciji sa 1.784.727 dolara. Svakako, na listi zarada na turnirima Novak Đoković i dalje je neprikosnoven sa 156.541.353 dolara. Poređenja radi, Rafael Nadal je stigao do brojke od 130.681.472 dolara, dok je Rodžer Federer na 130,594,339.

Naravno, za budućnost uprkos teškim vremenima ne mora da brine ni on, a ni njegova porodica pošto je njegovo bogatstvo procenjeno na 220 miliona dolara.

Ono što je ključno su njegovi sponzorski ugovori od kojih zarađujue vrtoglave cifre. Iako je raskinuo saradnju sa jednim od najvećih brendova "Pežoom", ima onih koji mu nisu okrenuli leđa u teškim vremenima.

Novak Đoković, Pežo
foto: Profimedia

Lakost je uprkos brojnim pritiscima ostao njegov glavni sponzor, a to je njegov daleko najunosniji partner za podršku i može da vredi i do 10 miliona dolara godišnje, uključujući bonuse. Njegovi preostali veći sponzori su Head, Asics i Hublot.

Novak je svoje bogatstvo pametno ulagao, a veliki deo novca je otišao direktno u humanitarne svrhe ili se preko Fondacije Novak Đoković "slivao" tamo gde je najpotrebniji.

Srpski teniser raspolaže luksuznim nekretninama širom sveta, neke od njih su u Srbiji, a pored toga je vlasnik restorana, ima i zavidnu kolekciju automobila, čak poseduje privatni helikopter. Uz sve to kupio je licencu ATP turnira u Beogradu, dok je bratu Đorđu prepustio direktorsku ulogu.

Nekretnine

Procenjuje se da rekorder po broju nedelja na prvom mestu ATP liste u nekretninama ima oko 40 miliona.

Đoković poseduje mnoge luksuzne nekretnine koje se nalaze širom sveta. Jedna od njegovih kuća nalazi se u Marbelji u Španiji. Takođe poseduje kuću na plaži vrednu 6,2 miliona dolara u Majamiju na Floridi.

Đokovićeva vila u Marbelji
Đokovićeva vila u Marbeljifoto: Profimedia

Za dva luksuzna stana u istoj zgradi u Sohou u Njujorku platio je 9,85 miliona evra. Takođe, ima i nekretnine u Monte Karlu i Beogradu.

Stan u Monte Karlu je na jednoj od najprestižnijih lokacija, a komšije su mu Luis Hamilton i Karolina Voznjacki. Cene dvosobnog stana koliki je Đokovićev, na oglasima se kreću oko šest miliona evra.

Stan Novaka Đokovića
Stan Novaka Đokovićafoto: Profimedia

Takođe, ima i stan u Porto Montenegru u Tivtu vredan 2.2 miliona evra.

Međutim, u poslednje vreme mu prija opuštanje u prirodi daleko od velikih gradova, pa je tako u Srbiji sebi priuštio dve prave oaze. Jedna se nalazi na Kosmaju, dok je druga na Pavlovačkom jezeru.

Novak Đoković, Vila Novaka Đokovića, Vila u Marbelji
foto: Printscreen/Corriere.it

Automobili

Đoković takođe poseduje kolekciju impresivnih automobila. Kolekcija uključuje Aston Martia od 200.000 dolara i Bentli od 230.000 dolara. Takođe ima električni Peugeot 508 GT i Peugeot RCZ ( što je pitanje da ih i dalje vozi zbog raskida ugovora sa poznatim brendom).

U njegovog garaži se nalazi i Mercedes Benz S500, Audi R8 i BMV M55D, kao i Tesla Model Ks i Fiat 500.

Helikopter

Kao i mnoge mega-bogate sportske zvezde, uključujući tenisere Rodžera Federera, Serenu Vilijams i Đoković takođe poseduje sopstveni privatni avion, brinući o svim njegovim ličnim potrebama putovanja.

Jahta

Đoković je 2009. godine kupio luksuznu jahtu 'Manhattan 60' Sunseeker za 2,5 miliona dolara kako bi on i njegova tadašnja devojka Jelena, a sada supruga mogli da uživaju u krstarenju Mediteranom.

Jahta je imala četiri kabine, dnevni boravak, kuhinju, kupatilo i gliser koji ju je pratio. Plafon je bio obložen kožom i komadom pleksiglasa, što je Đokoviću i njegovoj partnerki pružalo večernji pogled na mesec i zvezde. Međutim, kasnije je prodao jahtu.

Biznis i luksuzna putovanja

Porodica Đoković poseduje lanac kafića i restorana sa imenom slavnog sportiste. Prvobitno je otvoren restoran da Novom Beogradu, da bi kasnije otvoren još jedan na Dorćolu, a potom i Kragujevcu i Banja Luci.

Takođe, Novak voli da putuje, ali od kako se dogodila čitava situacija koronavirusom, više voli da provodi vreme u Srbiji, kao i u Crnoj Gori i Bosni. Poznato je da su Novak i Jelena veliki ljubitelji skijanja, pa su bili posetioci mnogih popularnih destinacija.

Ono u šta Novak planira da ulaže novac je teniska akademija na Dorćolu, a takođe je započeo sa igradnjom teniskih terena u Bosni gde je čest gost.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.