VILANDER ZATEČEN ĐOKOVIĆEVIM PRISTUPOM: "Nije radio ono u čemu je najbolji na svetu!"
Mats Vilander opisuje Đokovićeve propuste i Nadalov ubitačan fokus, Foto: AP/Reuters

EPSKI MEČ

VILANDER ZATEČEN ĐOKOVIĆEVIM PRISTUPOM: "Nije radio ono u čemu je najbolji na svetu!"

Poznati analitičar nije imao reči hvale za Đokovićevu igru

Objavljeno: 12:59h

Analitičar Eurosporta Mats Vilander kritikovao je igru Novaka Đokovića u četvrtfinalu Rolan Garosa.

Đoković je poražen od najvećeg rivala, Rafael Nadala, u četiri seta sa 6:2, 4:6, 6:2, 7:6 (4) posle četvoročasovnog maratona na "Filip Šatrije" stadionu.

Najbolji teniser sveta je imao šansu da uvede meč u peti set, ali je ispustio brejk prednosti i 5:2 u četvrtom setu protiv "kralja šljake".

'RAT BOGOVA', 'NADAL DAO LEKCIJU ĐOKOVIĆU!'- Svetski mediji RASPAMEĆENI obračunom Rafe i Novaka!

"Neverovatan meč! Na 5:2 u četvrtom setu sam pomislio da bi Nadal mogao možda da odustane, da se koncentriše na peti. Ali je počeo da udara jače, kao da je ponovo pronašao svoj ritam. Odjednom, Novak je postao pomalo neoprezan u tom poslednjem setu. Nije radio ono u čemu je najbolji na svetu – nije izvršavao zadatke koje je sebi zadao", ocenio je Vilander.

Mats Vilander, Rafael Nadal, Tenis
foto: Profimedia

Đoković je posle poraza kao jedan od ključnih faktora meča izdvojio publiku.

HIT TVIT AMERIKANCA: "Odem da trčim, vratim se, a Rafa i Nole još igraju ISTI gem!"

"Teško je izabrati jedan element koji je odlučio. Verovatno je to moj bekhend koji me nije služio, mnogo grešaka sam napravio. On je to koristio, servirao mi je uglavnom na bekhend, ja iako sam reternirao, ti udarci su bili kratki, pa je on mogao da diktira tempo iz forhenda, iz sredine terena. Ušao sam u meč sredinom drugog seta iako je on treći dobio lagano, četvrti sam ja mogao da dobijem i da uđemo u peti. Tada bi sve bilo otvoreno. Šteta. Imao sam dve set lopte, svoj servis. Publika je preokrenula meč, ona je bila 99,9% na njegovoj strani i to je to, nema šta. Oni su ga podigli u tim momentima kada je trebalo i šteta... Ovo je veliki meč, veliki je značaj, svestan sam toga i naravno da je uvek razočaranje veliko kada izgubiš od najvećeg rivala", rekao je Đoković.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.