NOVAK I RIM, TO JE VEČNA LJUBAV! Svi najveći rivali padali su pred Đokovićem, 1 PREOKRET se najviše pamti! (VIDEO)
Novak Đoković drži pehar namenjen pobedniku Mastersa u Rimu, Foto: EPA/Riccardo Antimiani

zagrevanje pred veliko finale!

NOVAK I RIM, TO JE VEČNA LJUBAV! Svi najveći rivali padali su pred Đokovićem, 1 PREOKRET se najviše pamti! (VIDEO)

Prvu titulu na ovom turniru najbolji teniser sveta osvojio je 2008. godine

Objavljeno: 15:44h

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pokušaće protiv Stefanosa Cicipasa da stigne do svoje šeste titule na Mastersu u Rimu.

Novak je u subotu stigao do svoje svoje jubilarne, 1000. pobede na ATP turu baš u gradu gde ima veliki broj fanova. I sam sprski as je isticao da mu prija energija sa tribina koju dobija kada igra u rimskom teniskom koloseumu, a mi ćemo se u ovom tekstu prisetiti kako je najbolji teniser sveta dolazio do titulu u glavnom gradu Italije.

1 / 5 Foto: Profimedia

Prvu titulu u Rimu, Đoković je osvojio 2008. godine. Turnir je počeo kao treći nosilac iza Rodžera Federera i Rafaela Nadala, a završio ga je kao šampion. Nadal je te godine ispao jako rano već u drugoj rundi, dok je Federer završio učešće u četvrtfinalu. Novak je u finalu ipak za protivnika imao jednog tenisera iz Švajcarske, naravno pogađate reč je o Stanislasu Vavrinki.

Švajcarac je u finalu osvojio prvi set, ali je Novak ovojio naredna dva i tako stigao do svoje prve titule u Rimu.

Tri godine kasnije, Đoković je odigrao po mnogima sezonu života. Rasturao je rivale od početka kalendarske 2011. godine, a ista situacije dogodila se u Rimu. Redom su padali: Kubot, Vavrinka, Soderling, Marej i u samom finalu Rafael Nadal.

Španac u ovom finalu nije uspeo da osvoji set, a rezultat je glasio 2:0 (6:4, 6:4) za teniskog majstora iz Srbije.

Na novu titulu u Rimu ponovo je čekao tri godine. Kao i 2011. i 2014. godine u finalu je igrao protiv Rafaela Nadala. Ovoga puta španski teniser je poveo u setovima, ali je Novak uspeo da preokrene i stigne do treće titule u Rimu.

Godinu dana kasnije uspeo je da odbrani trofej namenjen najboljem u glavnom gradu Italije. Kako je turnir odmicao, Novak je hvatao ritam tako da u samoj završnici rivalima nije prepustio nijedan set. U četvrtfinalu pobedio je Nišikorija, u polufinalu bio bolji od Davida Ferera, a u finalu ovoga puta od Rodžera Federera 2:0 (6:4, 6:3).

Poslednju titulu u Rimu, Đoković je osvojio 2020. godine. Zbog pandemije koronavirusa turnir je održan u septembru, ali to nije poremetilo najboljeg tenisera sveta da ga osvoji. Na putu do finala Novak je pobedio u trećem kolu Filipa Krajinovića, a u završnoj predstavi bio je bolji od Dijega Švarcmana sa 2:0 (7:5, 6:3).

Ono što je posebno interesantno, pre dve godine Novak je u polufinalu savladao baš kao i ove godine Kaspera Ruda. Poželimo mu da se scenario ponovi i u finalu, protivnik jeste jak, ali je i izuzetno dobro poznat. Vreme je da Novak upiše prvu trofejnu recku ove godine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.