SLAVNI ŠPANAC JE BIO U PRAVU: Rafael Nadal je kao Real Madrid!
Rafael Nadal/Karim Benzema, Foto: Profimedia, EPA/Joel Carrett

imaju ono nešto

SLAVNI ŠPANAC JE BIO U PRAVU: Rafael Nadal je kao Real Madrid!

Imaju nešto što je nemoguće razumeti ako niste oni. A već znate da sam ja iz Barselone -napisao je na Tviteru

Objavljeno: 08:37h

Neočekivano se razigrao u finišu drugog seta, preživeo dve meč lopte, a onda u ludom taj-brejku trećeg, sam imao četiri meč lopte. Jednu na svoj servis. Prekoputa je bio "Kralj šljake" Rafael Nadal, ali nije ličio na sebe. Činilo se da ga David Gofan ima u šaci. Ali, nije vredelo.

Nadal je to preživeo i izbegao eliminaciju sa Mastersa u Madridu već u osmini finala. Belgijanac je izašao iz "Kaha mahike" uz aplauze ali i uz taj osećaj da je trebalo da pobedi, a ni sam ne zna kako nije. Nije prvi put ove sezone, a kamoli u karijer Nadala da se njegovi rivali tako osete.

1 / 5 Foto: EPA/Emilio Naranjo

A tako su se ove sezone osetili i fudbaleri Pari Sen Žermena, pa Čelsija i na kraju Mančester sitija, pošto su svi na neverovatan način ispadali u nokaut fazi Lige šampiona od Real Madrida.

Najveći evropski klub je pravio senzacionalne preokrete protiv svih ovih "modernih" velikana i stigao do finala iako je bio nadigran u sva tri dvomeča. Sličan utisak je ostavio njihov veliki navijač Rafa Nadal na Australijan openu kada je možda najvećim preokretom u istoriji stigao do rekordnog 21. grend slema, ali i na nekim kasnijim turnirima ove sezone.

1 / 5 Foto: Profimedia

Ma kako stvari izgledale on bi na kraju nalazio način da pobedi i bio je neporažen sve dok ga povreda rebra nije limitirala u finalu Indijan Velsa gde je trofej podigao Tejlor Fric.

Zato ne čudi da je Nadalov zemljak Aleks Koreča, bivši teniser koji je takođe ljubitelj fudbala, u martu poistovetio Rafu sa Realom.

- Rafael Nadal = Real Madrid, Real Madrid = Rafael Nadal! Imaju nešto što je nemoguće razumeti ako niste oni. A već znate da sam ja iz Barselone -napisao je na Tviteru španski stručnjak posle čuda Reala i Benzeme protiv PSŽ-a.

Nemoguće razumeti i objasniti, ali velikani definitivno imaju to nešto što pravi razliku kad je najbitnije. Tada ih mogu pobediti samo drugi velikani, oni sa tradicijom uspeha. Nadala Novak Đoković, a Real možda Liverpul u velikom finalu?

(Espreso/Nedeljko Đukić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.