KAKO IZGLEDA DAN BORISA BEKERA U OZLOGLAŠENOM ZATVORU: Duvan za motanje 1.200 evra, WC čisti četkicom za zube!
Boris Beker, Foto: Epa/ Valdrin Xhemaj, Epa/ DAVE HUNT

nagrabusio

KAKO IZGLEDA DAN BORISA BEKERA U OZLOGLAŠENOM ZATVORU: Duvan za motanje 1.200 evra, WC čisti četkicom za zube!

Bivši zatvorenik upozorava Nemca da ne kupuje duvan jer može da upadne u dugove sa ljudima kojima ne valja dugovati

Objavljeno:

Bivši nemački teniser i trener Boris Beker je proglašen krivim i osuđen na dve i po godine zatvora po nekoliko tačaka optužnice, a posle presude mu je pozlilo, kolabirao je. Ono što je potom posebno privuklo pažnju svetske javnosti je da će kaznu služiti u zloglasnom zatvoru Vandsvort, gde je već treći dan.

Već smo pisali o uslovima koji vladaju u zatvoru i njegovim slavnim zatvorenicima, a sada nemački Bild prenosi kako je tamo "Bum-Bum" Bekeru, kao i brojna pravila koja će morati da ispoštuje.

Tako je po dolasku prošao kontrole, dobio svoj poziv na koji ima pravo, a onda je smešten u ćeliju, koju će, kako Bild navodi, morati sam da čisti. Beker će tako morati da živi potpuno drugim načinom života od onog na koji je navikao, pa će tako zatvorska hrana zameniti restorane, luksuzni apartman u Londonu ćewlija sa cimerima, a privatnost neće imati čak ni u toaletu. Bilo kakav bonus zbog toga što je slavna ličnost prosto ne postoji.

1 / 5 Foto: EPA/Neil Hall

KUĆNI RED U VANDSVORTU

Dan Borisa Bekera počinje između 7 i 8 sati, a završava se oko 8 uveče kada leže u krevet. Tokom prve nedelje obavljaju se formalnosti i papirologija, kao i upoznavanje osuđenika sa pravilima ustanove. Tako će Beker saznati da li može da se bavi nekim poslom, na koji način funkcioniše kantina, kao i vreme u kom može da koristi fitnes centar.

Jedno od pravila u Vandsvortu je da nema pušenja, i pored toga što će Bekera pitati da li je pušač. Bild navodi, da je ovo ironično jer je pušenje u zatvoru zabranjeno, barem je to tako zvanično. Elektronske cigarete se mogu konzumirati uz dozvolu, a obične se mogu naći, ali na "crnom tržištu".

Vandsvort zatvor
foto: Profimedia

Tako bivši osuđenik u ovom zatvoru Kris Etkins za Bild dodaje:

- Boris će moći da koristi duvan ili da smota cigaretu na isti način na koji se kupuje i droga, korumpirano osoblje ga krijumčari. Nekoliko osuđenika se bavi preprodajom. Jedan list duvana može da košta i do 6 evra, a šibica oko 5. Duvan za motanje košta više od 1.200 evra. Cene na crnom tržištu često prouzrokuju pobune u zatvorima širom Britanije - kaže Etkins i dodaje:

- Možete brzo ući u dugove ako se upustite u igru sa duvanom. Bekeru bi bilo bolje da konzumira elektronske.

Boris Beker, Zatvor Vadnsvort, Vandsvort zatvor
foto: Profimedia, EPA/Andy Rain

Prema pisanju Bilda, zavorenici dobijaju krevet, ćebad i jastuke, plastični tanjir, šolju, kao i set zatvorske garderobe kada dođu. Garderoba uključuje 3-4 para čarapa, 3-4 para donjeg veša, dva šortsa i 3 ili 4 majice. Ova garderoba se menja jednom nedeljno.

HIGIJENA SE IMPROVIZUJE

Takođe, kada je reč o higijeni, Boris je trenutno sam u sobi, ali je Dejli Mejl ranije preneo da će verovatno dobiti cimere. Ovo podrazumeva da će Beker morati da se dogovara oko čišćenja prostorije sa svojim cimerima.

A, kako navodi Bild, dogovor nije jednostavan jer zatvorenici ne dobijaju nikakvo pomoćno sredstvo za čišćenje.

- Morate da improvizujete kada čistite, možda sa četkicom za zube ili toalet papirom ili samo ostavite kako jeste. Ja sam završio sa momkom koji je čistio velike klavire, a on mi je otkrio neke stvari - rekao je Etkins.

Posete su dozvoljene, ali jednom nedeljno. Sve se proverava pre svake posete, a mogu da uđu samo oni koji su na tajnoj listi, dokumentu koji Beker piše i na kom su verovatno devojka Lilijan, kao i njegova deca.

(Espreso/Bild)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.