PREVLADAO RAZUM! Posle Vimbldona i Rolan Garos doneo KLJUČNU odluku!
Novak Đoković šampion Rolan Garosa, Foto: Profimedia

ovo se čekalo!

PREVLADAO RAZUM! Posle Vimbldona i Rolan Garos doneo KLJUČNU odluku!

Ipak ćemo moći da gledamo drugog reketa sveta Danila Medvedeva na pariskoj šljaci

Objavljeno:

Nakon što su čelnici Vimbldona definitivno zabranili učešće ruskim i beloruskim teniserima zbog rata u Ukrajini, sada pristižu informacije i o ostalim Grend slem turnirima.

Francuski “RMC” javlja da je Rolan Garos dozvolio učešće teniserima iz Rusije i Belorusije, što znači da na turniru u Parizu trebalo da gledamo sve teniske zvezde.

Naravno, kao i na proteklim turnirima, Danil Medvedev, Andrej Rubljov i ostali predstavnici Rusije i Belorusije će morati da nastupaju kao neutralni, bez zastave svoje države. Takođe, u slučaju da neko od njih trijumfuje u Parizu, himna Rusije neće biti izvedena.

Rolan Garos
Rolan Garosfoto: Profimedia

-- Na osnovu zajedničke deklaracije ministara sporta 36 zemalja, 9. marta, u odnosu na međunarodne sportske organizacije, Rusi i Belorusi moći će da učestvuju na pariskom grend slemu poštujući princip striktne neutralnosti. Ovi igrači će moći da učestvuju u utakmicama pod neutralnim transparentom. U slučaju konačne pobede, njihova himna se neće svirati. Podsećanja radi, u okviru ovog sporazuma nakon invazije Rusije na Ukrajinu, samo su ruske i beloruske selekcije zabranjene za takmičenja (kao što je slučaj u Dejvis kupu i Bili Džin King kupu) - stoji na sajtu “RMC Sporta”.

Podsetimo, Novak Đoković će takođe nesmetano moći da brani titulu na pariskoj šljaci iako nije vakcinisan.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.