NAJVEĆI TRENUCI U ISTORIJI TENISA: Đoković nominovan u 2 kategorije Kuće slavnih, evo gde možete da GLASATE!
Novak Đoković, Foto: Profimedia

nezaboravno

NAJVEĆI TRENUCI U ISTORIJI TENISA: Đoković nominovan u 2 kategorije Kuće slavnih, evo gde možete da GLASATE!

Izbor traje do 30. aprila

Objavljeno:

Međunarodna Teniska Kuća slavnih nominovala je nekoliko legendarnih trenutaka u istoriji za ulazak u istu, a među laureatima, logično, našao se i prvi reket sveta Novak Đoković. I to u dve kategorije.

Prva je zajedno sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom u "epskim rivalstvima", a zatim zajedno sa Dejvis kup reprezentacijom Srbije u kategoriji "najpoznatije proslave." U pitanju je ono šišanje kada su Novak i ekipa osvojili "salataru."

- Ove figure su bile veličanstvene jedna naspram druge. Federer i Nadal su se 2004. borili u svom prvom od 40 blistavih duela. Prema poslednjem prebrojavanju, Đoković i Nadal su se "sudarili" u 58 navrata, sastali su se u devet finala na grend slemovima. Srbin i Švajcarac su od 2006. do 2021. igrali 50 puta, a ova rivalstva su promenila samu igru - stoji u objašnjenju rivalstva pomenute trojice tenisera.

Pored ove dve pomenute kategorije, tu su još: "Najbolja priča o Pepeljugi", odnosno neočekivani trijumfi starijih igrača koji su se činili nemogućim, zatim "Najbolji povratak" i "Momenat nacionalnog ponosa."

Kada je u pitanju "Najbolja priča o Pepeljugi" i "Momenat nacionalnog ponosa", među laureatima se našao Novakov trener Goran Ivanišević koji je 2001. neočekivano osvojio Vimbldon, dok je ovogodišnje finale Australijan opena između Nadala i Medvedeva nominovano u kategoriji "Najbolji povratak."

Glasanje traje do 30. aprila i svoj glas možete dati na ovoj stranici Teniske kuće slavnih, a vredi pomenuti da će bivši prvi reket sveta Lejton Hjuit u julu biti primljen u Tenisku Kuću slavnih gde se pomenuti Ivanišević već nalazi.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.