"MI OVDE U SRBIJI ZNAMO ŠTA SE DEŠAVALO 1999. GODINE": Novak protiv odluke Vimbldona da suspenduje Ruse i Beloruse
Novak Đoković, Foto: Starsport©

serbian open

"MI OVDE U SRBIJI ZNAMO ŠTA SE DEŠAVALO 1999. GODINE": Novak protiv odluke Vimbldona da suspenduje Ruse i Beloruse

Najbolji teniser sveta prokomentarisao odluku da se ruskim i beloruskim igračima zabrani učešće ove godine u Londonu

Objavljeno: 23:11h

Najbolji teniser sveta Novak Đoković obratio se medijima posle neverovatnog meča i tri i po sata iscrpljujuće borbe protiv Lasla Đerea u kojem je slavio sa 2:1 (2:6, 7:6, 7:6).

Nole je i posle meča rekao da je Đere tokom većeg dela meča bio bolji igrač, a da je on na mišiće nekako uspeo da pobedi i time se poklonio momku čija je porodična tragedija svojevremeno dirnula ceo svet.

1 / 10 Foto: Starsport

Đokovića u četvrtak, ne pre 16 časova čeka meč protiv Miomira Kecmanovića, koji je u svom meču osmine finala bio bolji od Džona Milmana sa 2:0. Nole se nada da će mu publika dati dodatnu energiju u duelu protiv još jednog srpskog igrača.

- Nadam se da sutra mogu da igram bolje, Kecmanović je u sjajnoj formi, nadam se da uz podršku publike mogu da dobijem potrebnu energiju i da odigram dobar meč - rekao je Novak.

- Kao što sam rekao, čudan je osećaj. Nije najbolji osećaj da igraš protiv nekoga koga dobro poznaješ, ali jednostavno moraš da izađeš na teren i probaš da pobediš.

Da li se sećate kada ste se prvi put sreli sa Đereom?

- Teško je da se setim kada smo se upoznali. Ali na turu je nekoliko godina, kada se pojavio u juniorskim danima, čuo sam za njega kada je bio veoma mlad, ne znam tačno, uvek sam se divio njegovoj skromnosti, mislim da zaslužuje mnogo više. Mislim da je počeo više da veruje u sebe - pohvalio je Novak Đerea.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: Profimedia

Novak ističe da mu je bitno da ima što više mečeva.

- U ovom trenutku, s obzirom na okolnosti ove godine i jako mali broj mečeva, ovakva pobeda, izvojevana posle skoro tri i po sata borbe, verovatno je dobrodošla, fizički nismo blizu maksimuma, svestan sam toga, ali nije prvi put da osećam tako nešto u karijeri, toliki niz godina sam u tenisu, susretao sam se sa ovakvim situacijama. Najpotrebniji su mi sada mečevi, što više mečeva, i ovakva pobeda mi mnogo znači za samopouzdanje.

Vimbldon je zabranio igračima iz Rusije, kakvo je tvoje mišljenje o tome?

- Uvek ću osuditi rat, nikada neću podržati rat, kao dete rata znam koliko trauma to ostavlja, mi ovde u Srbiji znamo šta se dešavalo 1999. godine, imali smo mnogo ratova na Balkanu. Ne mogu da podržim odluku Vimbldona, mislim da je suludo, teniseri nemaju veze sa tim. Kada se politika umeša u sport, to ne ispadne dobro - rekao je Đoković.

Espreso/Telegraf


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.