VILANDER ODJEDNOM PROMENIO PLOČU: Prvo je govorio da je Nadal glavni favorit za Rolan Garos, a posle se predomislio
Rafael Nadal, Foto: EPA/John G Mabanglo

i treba

VILANDER ODJEDNOM PROMENIO PLOČU: Prvo je govorio da je Nadal glavni favorit za Rolan Garos, a posle se predomislio

Podsetimo, titulu na Rolan Garosu brani Novak Đoković, koji je prema poslednjim odlukama u mogućnosti da igra, bez obzira na to što se nije vakcinisao

Objavljeno:

Legendarni bivši teniser, a sada komentator Eurosporta, Mats Vilander, smatra da je Rafael Nadal preopteretio svoje telo i to ga je ozbiljno iznenadilo, jer je očekivao da propusti američku turneju i da ne igra u Indijan Velsu i Majamiju.

Smatra i da bi to moglo da mu bude problematično za Rolan Garos, jer sada zbog povrede neće moći nekoliko nedelja da trenira i priprema se, što inače voli da praktikuje pred svoj omiljeni turnir.

- Mislio sam, nakon što je osvojio Akapulko, ponovo pobedivši Danila Medvedeva, da će uzeti slobodno vreme i da će preskočiti Indijan Vels i Majami, da će uzeti mesec dana slobodno za sezonu na šljaci.

Mats Vilander
foto: Printscreen/Twitter/@Eurosport_UK

- Mislim da je svoje telo opteretio previše, ali Rafa Nadal toliko voli tenis i da se takmiči, osećao se dobro, otišao je i trčao je do maksimuma. Ljudi kažu da Rafa Nadal neće trajati dugo zbog povreda. Ali ja smatram drugačije, Rafa Nadal će trajati sve dok se ne povredi. A onda će da ode kući, odmoriće se, oporaviće se, i ponovo će se vratiti i dovesti sebe do krajnih granica - rekao je Vilander.

Inače, Nadal je nakon poraza u finalu Indijan Velsa od Tejlora Frica poručio da će zbog povrede ramena odsustvovati sa terena četiri do šest nedelja, pa je pod znakom pitanja i Rolan Garos, koji je na programu od 22. maja do 5. juna.

Novak Đoković
foto: Epa/ CHRISTOPHE PETIT TESSON

Podsetimo, titulu na Rolan Garosu brani Novak Đoković, koji je prema poslednjim odlukama u mogućnosti da igra, bez obzira na to što se nije vakcinisao.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.