GRČKI TENISER NAPRAVIO ŠOU U MAJAMIJU! Dao izjavu koja je ŠOKIRALA ceo svet!
Stefanos Cicipas, Foto: Profimedia

ZANIMLJIV PREDLOG!

GRČKI TENISER NAPRAVIO ŠOU U MAJAMIJU! Dao izjavu koja je ŠOKIRALA ceo svet!

Novinari su Cicipasa pitali da li više voli da igra na dva ili tri dobijena seta

Objavljeno:

Stefanos Cicipas je imao svoj šou na konferenciji za medije povodom početka Mastersa 1000 u Majamiju, gde je dao izjavu o kojoj se već dosta priča u svetu tenisa.

Grka su novinari upitali da li više voli da igra na dva ili tri dobijena seta, a on se, pre nego što je dao odgovor, osvrnuo na to što muškarci igraju u više dobijenih setova u odnosu na žene na četiri najveća turnira sezone, dok je nagradni fond potpuno izjednačen. Stefanos Cicipas je što u šali, što i zbilja, poručio da bi možda trebalo i žene da igraju na tri dobijena seta.

- Ne bih da napravim neku vrstu priče od ovoga. Imate takođe i tu stvar o jednakim nagradama, žene primaju isto novca koliko i muškarci iako igraju u dva dobijena seta. Rekli su mi da su žene spremnije i izdržljivije od muškaraca. Ne znam. Možda bi onda mogle da igraju takođe pet setova.

Stefanos Cicipas
foto: Profimedia

Peti teniser sveta je istakao i da on voli da igra u tri dobijena seta, ali da veruje da bi mečevi u dva dobijena seta donela raznolikije osvajače najvećih turnira u sezoni, a čak je naveo i da bi to mogao i on da uradi.

- Što se tiče slemova, volim igranje u tri dobijena seta. Ipak bismo mogli videti veću varijaciju što se tiče Grend slem šampiona ako bi se igralo u dva dobijena seta. Stvarno verujem u to, bilo bi mnogo različitih šampiona. Aleksander Zverev bi osvojio US Open, ja Rolan Garos. Sasvim je drugačija psihologija. Neki iskusniji igrači bi se lakše vratili u igru.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.