Odrastao je u porodici koja živi po Frojdovim načelima, ne želi da kopira Novaka ili Rodžera, a predstavlja budućnost svetskog tenisa! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Profimedia

Teniska tema broj 1

Odrastao je u porodici koja živi po Frojdovim načelima, ne želi da kopira Novaka ili Rodžera, a predstavlja budućnost svetskog tenisa! (FOTO) (VIDEO)

Odlučili smo da vas malo bolje upoznamo sa likom i delom sedamnaestogodišnjeg Beograđanina za koga ćemo ubuduće navijati na najvećim teniskim turnirima
Objavljeno:

PREKRETNICA U KARIJERI I ODLAZAK NA AKADEMIJU NIKA BOLITIJERIJA

Jedan od ključnih momenata u razvoju Kecmanovića dogodio se kada je on imao 13 godina.

Naime, Miomir je tada osvojio finalni turnir u Moskvi, a bitno je napomenuti da su svi igrači bili godinu dana stariji od njega.

Tada dobija dve ponude, kakve se retko pružaju u životu.

Prva je od strane najveće menadžerske kuće na svetu – IMG, a druga od teniske akademije Nika Bolitijerija, koja se nalazi na Floridi.

Logično, u dogovoru sa roditeljima, Kecmanović je prihvatio obe, a već sa 14 godina je uveden u elitnu grupu tenisera na akademiji, pa je već tako mlad imao prilike da trenira sa vrhunskim svetskim igračima, poput Keija Nišikorija, Tomija Hasa…

Sve ovo je uticalo da Kecmanović kvalitetnim i marljivim radom pravilno razvije svoj talenat, o čemu svedoče i njegovi rezultati u juniorskom uzrastu.

REZULTATI

Kao što je već rečeno na početku teksta, Kecmanović je uspeo dva puta da osvoji prestižni Oranž Boul, a pored toga je igrao i finale juniorskog US Opena.

Na kraju 2016. godine proglašen je za najboljeg juniora na svetu, a ove sezone ima skor od 51 pobede i svega devet poraza.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.