MISLILI STE DA JE GOTOVO? Novi udarac za Đokovića, prestižni turnir ga ODJAVIO!
Novak Đoković, Foto: EPA/Ali Haider

rampa za srbina!

MISLILI STE DA JE GOTOVO? Novi udarac za Đokovića, prestižni turnir ga ODJAVIO!

Uprkos stabilizaciji sa koronavirusom, najboljem teniseru sveta onemogućen nastup na još jednom prestižnom turniru

Objavljeno: 14:30h

Učinilo se da su stvari konačno krenule u povoljnom smeru za najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, ali srpski as za sada nema garancije da će moći da učestvuje na većini turnira.

Trebalo bi da Novaka na delu ponovo vidimo u Monte Karlu, a ono što posebno je raduje da mu je dozvoljen nastup i na Rolan Garosu.

Međutim, njegova odluka da se ne vakciniše je i dalje glavna tema i na mnogim turnirima će mu biti onemogućen nastup, za sada...

Sada stižu informacije da Novak Đoković neće moći da igra na Otvorenom prvenstvu Kanade u avgustu, što je potvrdio direktor turnira.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: Epa/ Ali Haider

Za Novaka će biti nemoguće da se takmiči u Montrealu ako ograničenja za nevakcinisane putnike u zemlji ostanu ista, kažu organizatori turnira.

Kanadski open je veliki turnir u ATP kalendaru, s obzirom na to što pobednik osvaja 1.000 poena.

Srbinu je ovog meseca zabranjen i ulazak na Masters Indijan Velsa i Majami Open zbog smernica Sjedinjenih Država o koronavirusu, koje kažu da pojedinac mora biti potpuno vakcinisan da bi ušao u zemlju.

Posle propuštanja Australijan Opena, Novak je zaigrao na ATP turniru u Dubaiju, a u narednom periodu će učestvovati na Otvorenom prvenstvu Srbije, Mastersu u Monte Karlu i predstojećem Otvorenom prvenstvu Francuske.

Prestižni turnir u Montrealu traje od 8. do 14. avgusta, a ukoliko se pravila ne promene, Novak može da zaboravi na učešće.

Đoković na meču Crvene zvezde
Đoković na meču Crvene zvezdefoto: Starsport

Prema važećim propisima, strani državljani moraju biti potpuno vakcinisani da bi ušli u zemlju.

- Ne žurimo sa promenom propisa. Zamišljamo da će biti promena kako budemo napredovali; ako se situacija popravi, ako se situacija pogorša, ili bilo šta drugo. Da je to danas, bilo bi nemoguće da se Novak vrati u Kanadu i učestvuje na događaju. Tako da ćemo sačekati - rekao je direktor turnira Lapijer.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.