RADE BOGDANOVIĆ OPET DOMINIRA: Da čujete samo šta je rekao Hrvatima o BUDUĆEM predsedniku FSS!
Rade Bogdanović, Foto: Printscreen/Twitter/@prvorodjeni

au!

RADE BOGDANOVIĆ OPET DOMINIRA: Da čujete samo šta je rekao Hrvatima o BUDUĆEM predsedniku FSS!

Bivši fudbaler, a sada sportski analitičar bez dlake na jeziku još jednom prokomentarisao neuspeh Srbije na Mundijalu

Objavljeno:

Nekadašnji fudbaler Rade Bogdanović je postao jedan od najpozvanijih za komentarisanje dešavanja sa Svetskog prvenstva u Kataru, kao i onih u vezi sa reprezentacijom Srbije.

Bogdanović je dao intervju i za hrvatski portal Index u kojem je, pored ostalog, govorio i o aktuelnom trenutku našeg reprezentativnog fudbala, o učešću na Mundijalu, o tome zbog čega mi nismo uspeli, a Hrvati jesu i o još mnogo toga...

Hrvatski novinar je pokušao da umeša politiku u sve, ali mu nije uspelo...

Fudbaleri Srbije
Fudbaleri Srbijefoto: Starsport©

- Ne bih se petljao u politiku i pričao o tome čija je prćija ta reprezentacija, no jasno je da tu puno toga nije valjalo. Imali smo idealnu grupu za prolazak, no očito se nismo pripremili na turnirski način tekmičenja kao Hrvatska. U Katar smo stigli bez realne osnove da ćemo osvojiti prvenstvo, a nemamo ni t od tekmičarskog pristupa kao što imaju neke druge ekipe, među kojima je i Hrvatska. Hrvatska je na ovaj Mundijal stigla mudro, a ne euforično, a mi sve obratno - rekao je Rade.

Na pitanje zbog čega je Srbija zabeležila neuspeh uprkos velikim ambicijama i euforiji sa kojom je otišla za Katar, Rade je rekao:

- Kad je došao Piksi, podigla se euforija samo iz jednog razloga, a taj je što nitko nije želeo da preuzme tu reprezentaciju. Kad smo prošli kvalifikacije i pobedili Portugal u Lisabonu, poleteli smo, ali smo se sad pošteno prizemljili. Jednostavno, ova ekipa nema iskustvo igranja velikih takmičenja kao što ima Hrvatska. Najviše me nervira što su mnogi u Srbiji ovo hrvatsko polufinale tumačili kao senzaciju. Ljudi božji, kakva senzacija, pa Hrvatska je pre četiri godine igrala finale. Kako onda ovo može biti senzacija?

Rade Bogdanović
Rade Bogdanovićfoto: Printscreen/youtube/Dokumentarne Emisije Balkan

Možda je i najzanimljiva bila izjava Bogdanovića na pitanje "šta se treba promeniti u srpskom fudbalu da dođe na nivo Hrvatske?".

Bila je baš u njegovom stilu.

- Ne treba puno toga. Za početak da Savez preuzme neko normalan, pristojan, neko tko zna barem jedan strani jezik, a dalje ćemo se nekako snaći - poentirao je Rade.

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.