HARI KEJN POTPUNO UTUČEN: Dok sam kapiten i lider tima, uzimaću odgovornost...
Hari Kejn, Foto: EPA-EFE/Noushad Thekkayil

NIJE MU LAKO!

HARI KEJN POTPUNO UTUČEN: Dok sam kapiten i lider tima, uzimaću odgovornost...

Napadač engleske reprezentacije razočaran zbog promašenog penala

Objavljeno:

Kapiten engleske reprezentacije Hari Kejn utučen je stao pred novinare posle poraza od Francuske od 2:1 koji znači i eliminaciju sa Svetskog prvenstva u Kataru.

Napadač Totenhema je dao prvi gol za Engleze iz penala, ali je drugi, onaj u samoj završnici sa iste pozicije promašio.

- Očito, teška noć za nas, teška za podneti... - bili su prvi utisci Kejna koji je jedva progovarao pred engleskim medijima.

Adrijen Rabio, Hari Kejn, Svetsko prvenstvo
foto: EPA-EFE/Tolga Bozoglu

- Gajili smo nade da možemo uraditi nešto specijalno na ovom Svetskom prvenstvu, na kraju se sve svelo na sitne detalje... Imali smo večeras bolje šanse, bolje periode utakmice od Francuske, ali se na kraju sve svelo na taj promašaj. Kao kapiten sam preuzeo odgovornost, promašio sam penal, nije bilo lako izvesti ga, ali sam ponosan na nas, na grupu, na sve što smo uradili ovde i pokazali smo da možemo još bolje u budućnosti.

Da li je bilo dileme da ćeš uzeti i drugi penal?

- Ja sam neko ko je spreman za jedan, za dva penala, imao sam samopouzdanja i za prvi i za drugi udarac, sve se svelo na tu egzekuciju, na taj udarac. Čitava utakmica. Udarilo me je "u bradu", boli me što je tako ispalo. Dok sam kapiten i lider tima, uzimaću odgovornost.

Engleski novinari pitali su Kejna da ukratko sumira učešće Engleza na Mundijalu.

- Vrlo pozitivan turnir za nas, mogli smo više rezultatski, ali u pogledu igara i na način kako smo igrali, bilo nas je interesantno gledati. Pred nama je svetla budućnost, imamo Gerija kao selektora i želimo da ostane. Imamo dobar tim, odlične mlade igrače, igrače koji ulaze u vrhunac karijera... Ide Euro 2024, i koliko god ovo boli moramo gledati uzdignuta čela ka onome što dolazi - rekao je vidno razočarani Kejn.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.