ZVEZDINA LEGENDA ODUŠEVLJENA: "Plači, Nejmare, plači, Hrvati su jači!"
Hrvatska - Brazil, Foto: EPA-EFE/Neil Hall

hit izjava

ZVEZDINA LEGENDA ODUŠEVLJENA: "Plači, Nejmare, plači, Hrvati su jači!"

Slavni fudbaler prokomentarisao uspeh Hrvata

Objavljeno: 20:16h

Reprezentacija Hrvatske je izbacila Brazil i plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva u Kataru, o čemu ne prestaje da se komentariše.

Drugi put uzastopno selekcija pod vođstvom Zlatka Dalića je uspela da se plasira u polufinale Svetskog prvenstva, a sada će protiv Argentine imati priliku da izbori i drugo uzastopno finale.

Sve više simpatija i u regionu dobija reprezentacija Hrvatske, a atmosferu iz Skoplja je za hrvatski ''Index'' preneo legendarni Zvezdin napadač Darko Pančev, čovek koji je beogradskim crveno-belima 1991. godine svojim golom u penal-seriji doneo titulu prvaka Evrope.

Darko Pančev
Darko Pančevfoto: FK Crvena zvezda

Danas Pančev svim srcem navija da Hrvatska stigne što dalje na Mundijalu u Kataru.

- Utakmicu sam gledao s legendama makedonskog fudbala Bobanom Babunskim i Vasilom Ringovom, koji je sredinom osamdesetih igrao, između ostalih klubova, i u Dinamu. Kad se završila utakmica, mi srećni, grlimo se, dajemo petice jedan drugom, a Vasil kaže: 'Sad je to to, i polufinale Hrvatske gledamo zajedno da donesemo sreću Hrvatima'.

Hrvatska - Brazil
Hrvatska - Brazilfoto: EPA/Georgi Licovski

- Naravno da smo se složili. Kad sam video posle utakmice kako Nejmar i Brazilci plaču, samo sam se razderao: 'Plači, Nejmar, plači, Hrvati su jači." Ma, nije to ništa čudno što smo tako žestoko u Skoplju navijali za Hrvatsku. Ipak se radi o državi iz bivše Jugoslavije. Za koga bi trebali na SP-u Makedonci navijati nego za Hrvatsku? U redu, možda mi stariji koji smo živeli u istoj državi navijamo žešće, ali i ovi mlađi, bar ono što sam uspeo da primetim, drago im je zbog Hrvatske' - ispričao je Pančev i dodao da ga hrvatski stil igre podseća na italijansku školu.

(Espreso/Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.