CRNO NA BELO: Koliko su zaradili fudbaleri Srbije, a koliko FSS?
Fudbaleri Srbije, Foto: EPA/Neil Hall

SVE OTKRIVENO!

CRNO NA BELO: Koliko su zaradili fudbaleri Srbije, a koliko FSS?

Poznato koliko novca dobija reprezentacija Srbije i FSS

Objavljeno: 19:00h

Fudbaleri Srbije su se vratili sa Svetskog prvenstva u fudbalu znatno ranije nego što je javnost očekivala, ali ipak su obezbedili određene finansijske satisfakcije.

Srpski fudbaleri su samim plasmanom u Katar obezbedili Savezu 9 miliona dolara, što je oko 8.5 miliona evra, mada sve dosad nije bilo poznato koliki deo će pripasti igračima, a koliki deo ide na račun srpske fudbalske organizacije.

Kako piše "Telegraf", dogovor o raspodeli FIFA novca za učešće na Mundijalu, između Saveza sa jedne, igrača i stručnog štaba sa druge strane, potpisan još pre prve utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Fudbaleri Srbije
Fudbaleri Srbijefoto: EPA/RONALD WITTEK

Dogovoreno je da fudbaleri i stručni štab, u slučaju da odu u Katar, između sebe podele 57% od sume, dok bi ostatak, dakle 43%, išao u kasu Saveza.

Taj sporazum su ispred ekipe potpisali kapiten i zamenik kapitena, a ispred FSS-a generalni skeretar organizacije Jovan Šurbatović.

Prevedeno u brojke, fudbalerima i stručnom štabu na čelu se selektorom Stojkovićem pripalo je okvirno 4.845.000 evra koje će oni, shodno učinku i minutaži u kvalifikacijama i u Kataru, raspodeliti između sebe.

Ostatak, suma od 3.655.000 evra, završila je u kasi saveza.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.