POJEDINE REPREZENTACIJA U PROBLEMU! Sporna kapitenska traka ne spada u standardnu opremu koju je propisala FIFA!
Fudbalska reprezentacija Engleske, Foto: Profimedia

muke!

POJEDINE REPREZENTACIJA U PROBLEMU! Sporna kapitenska traka ne spada u standardnu opremu koju je propisala FIFA!

Englezi su potvrdili da će je nositi čak i ako to bude ocenjeno kao prekršaj kažnjiv žutim kartonom

Objavljeno: 17:11h

Određene reprezentacije bi mogle da budu u problemu zbog odluke da njihovi kapiteni na ruci nose traku u duginim bojama.

Osim forme igrača, taktičkih ideja i sreće, uspeh određene reprezentacije na Svetskom prvenstvu zavisiće od mogućih povreda i suspenzija. Dejli mejl donosi pomalo bizarnu priču o tome zašto bi, između ostalih, Nemačka i Engleska mogle da budu posebno ugrožene u tom pogledu. Naime, već je poznato da će kapiteni devet reprezentacija nositi trake "One love" u duginim bojama, koje promovišu inkluzivnost prema LGBT osobama. Međutim, engleski mediji prenose da pomenuta traka ne spada u standardizovanu opremu koju je propisala FIFA i njeno nošenje bi moglo biti kažnjeno.

Naime, u pravilniku FIFA stoji: - Na turnirima pod okriljem FIFA, svi učesnici utakmice moraju nositi odeću i opremu koju obezbeđuje FIFA. To uključuje posebne ambleme posvećene takmičenju koje takođe odobrava FIFA. S tim u vezi, nošenje duginih traka moglo bi se smatrati kršenjem pravila FIFA, koja će imati posebne trake za kapitene za svaku rundu. Sankcija za to je žuti karton, pa bi kapiteni Engleske i Nemačke Hari Kejn i Manuel Nojer mogli da počnu svaku utakmicu sa žutim kartonom zbog neadekvatne opreme.

Nemački Bild piše da će reprezentacija zbog ovih saznanja razmisliti da li da nosi duginu traku. S druge strane, Englezi su potvrdili da će ga nositi čak i ako to bude ocenjeno kao prekršaj kažnjiv žutim kartonom. Uz Englesku i Nemačku, takvu traku su obećali i kapiteni Belgije, SAD, Danske, Francuske, Holandije, Švajcarske i Velsa.

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.