OVO SU IGRAČI KOJI SU OTPALI SA PIKSIJEVOG SPISKA: Zvezde srpskog fudbala koje NEĆE IGRATI U KATARU!
Fudbaleri Srbije, Foto: Starsport©

šta je presudilo?

OVO SU IGRAČI KOJI SU OTPALI SA PIKSIJEVOG SPISKA: Zvezde srpskog fudbala koje NEĆE IGRATI U KATARU!

Tokom kvalifikacija za Mundijal i grupe Lige nacija Dragan Stojković je oformio grupu od dvadesetak igrača koji će poneti najveći teret tokom duela u "grupi smrti"

Objavljeno: 13:41h

Saznali smo ovog petka ono što smo svi dugo čekali - selektor Srbije Dragan Stojković Piksi objavio je spisak 26 igrača koji će predstavljati naciju na Svetskom prvenstvu u Kataru.

I pre nego što je Piksi obelodanio konačan izbor, bilo je svima jasno da za razliku od nekih drugih vremena sada nema mnogo dilema.

Tokom kvalifikacija za Katar i Lige Nacija Dragan Stojković je oformio grupu od dvadesetak igrača koji će poneti najveći teret tokom duela sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom, ostali su nagrađeni za kvalitetne igre i na kraju se Dragan Stojković odlučio za očekivani sastav.

Kod golmana nije bilo dileme, jasno je bilo da će u konkurenciji Rajkovića, Dmitrovića i Vanje Milinković-Savića otpasti Marko Ilić, a na spisak je Piksi uvrstio šestoricu štopera.

Poverenje je ukazano Strahinji Erakoviću i Srđanu Babiću, dok će neku drugu priliku morati da sačekaju Matija Nastasić i Erhan Mašović.

U štoperskoj liniji su četvorica kandidata bili za dva mesta pored sigurnih Veljkovića, Milenkovića, Pavlovića i Mitrovića.

Na kraju je forma presudila i prednost su dobili Eraković i Babić pre Nastasića koji je odigrao samo četiri meča za Maljorku dok je Mašović zbog povrede propustio poslednja tri meča za Bohum. Eraković je bio standradan u Zvezdi, Babić je kapitem Almerije u Primeri i bio je igrač utakmice u prošlom kolu.

Na spisku su dvojica levih spoljnih. Ispomoć Filipu Kostiću biće Filip Mladenović, dok su na kraju Aleksa Terzić i Mihailo Ristić ostali bez poziva što i nije iznenađenje s obzirom na njihovu malu minutažu u klubovima.

Iako se spekulisalo da bi u veznom redu mogla da bude dilema između Marka Grujića i Uroša Račića. Na kraju se Stojković odlučio da pozove obojicu.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.