JUGOSLAVIJA JE OBOŽAVALA, A ONDA JOJ SE DESIO HOROR: Nije više nikad bila ista, a evo kako izgleda u petoj deceniji
Foto: Printscreen/Twitter/@MonicaSeles10s

tragedija je učinila svoje

JUGOSLAVIJA JE OBOŽAVALA, A ONDA JOJ SE DESIO HOROR: Nije više nikad bila ista, a evo kako izgleda u petoj deceniji

Za razliku od mnogih žena, ona je odlučila da stari prirodnim putem, bez hirurških intervencija i drugih oblika podmlađivanja

Objavljeno:

Nekada su milioni Jugoslovena navijali za čudo od deteta po imenu Monika Seleš. Rođena u Novom Sadu još kao tinejdžerka je postala velika šampionka i miljenica svih u nekadašnjoj zajedničkoj državi.

"Mala Mo", kako su joj svi tepali, redom je pre svoje 20. godine čistila sa terena neka od najvećih imena tenisa, a titule su se nizale jedna za drugom. Čak 8 od svojih 9 Gren slem titula je osvojila pre nego što je napunila 20 godina.

Međutim, onda se dogodila tragedija posle koje više nikad nije bila ista.

foto: Profimedia

Bilo je to 30. aprila 1993. godine na turniru u Hamburgu tokom polufinalnog meča protiv Magdalene Maleeve, kada ju je psihopata Ginter Parhe ubo nožem u leđa.

Rođena Novosađanka dobila je prvi set sa 6:4, u drugom je bilo 4:3 kada je sa tribina uleteo Ginter Parhe i zabio joj nož u leđa. On je Moniku ubo u predelu lopatica, a kao razlog je naveo to što je Jugoslovenka bila veliki rival Nemici Štefi Graf čiji je 38-godišnji muškarac bio opsesivni navijač koji zbog toga nije krivično odgovarao jer je sud procenio da je mentalno neuračunjiv. Svoju kaznu od dve godine proveo je u psihijatrijskoj ustanovi na lečenju.

Ali, to je uništilo karijeru devojke koja je mogla da postane najveća i najbolja teniserka svih vremena.

Monika Seleš je zbog ove povrede pauzirala dve godine, nakon povratka nikada nije zaigrala u Nemačkoj, a ostaće upamćena i odluka njenih koleginica. Povređene igračice obično imaju zaštićeni ranking, ali je potrebno da se kolege izjasne o tome pozivitno. TOP 25 igračica je imalo pravo glasa i ni jedna nije podržala Moniku, a samo je Gabrijela Sabatini bila uzdržana. Selešova je 1994. godine uzela američko državljanstvo, a posle povratka na teren nakon napada osvojila je samo jednu Gren slem titulu, na US openu 1996. godine.

Rođena Novosađanka danas ima 46. godina i udata je za američkog biznismena.

Nedavno je objavila jednu fotografiju kako bi ispromovisala jednu društveno angažovanu akciju, međutim, mnogi su primetili da za razliku od brojnih žena, Monika pre svega nije želela da se podvrgne nikakvim hirurškim zahvatima podmlađivanja.

Ona je odlučila da stari onako kako priroda nalaže, ali čini se da sve kroz šta je prošla tokom života je ostavilo traga i na njenom fizičkom izgledu, iako je i dalje lepa žena.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.