ČUVENI SRBIN POMAŽE MIHINOJ ĆERKI U TEŠKIM TRENUCIMA: Cela Italija ga zna, a Viktorija preko njega šalje snagu tati
Viktorija Mihajlović sa majkom Arijanom i ocem Sinišom, Foto: Profimedia

Pomaže joj

ČUVENI SRBIN POMAŽE MIHINOJ ĆERKI U TEŠKIM TRENUCIMA: Cela Italija ga zna, a Viktorija preko njega šalje snagu tati

Reč je o čoveku koga svi u Italiji zovu "Doktor osmeh"

Objavljeno: 16:20h

Siniša Mihajlović trenutno bije najvažniju bitku u životu, bitku protiv opake bolesti - leukemije.

Legendarni bivši fudbaler je nedavno saznao da boluje od mijeloidne leukemije, a već je uveliko započeo sa lečenjem, tretmanima i hemoterapijom na klinici u Bolonji.

U međuvremenu najveća podrška mu stiže iz porodice koja jako brine za njega.

Njegova ćerka Viktorija želi da da novu snagu svom ocu, pa je tako inspiraciju potražila u knjizi čuvenog srpskog doktora Momčila Jankovića koga u Italiji svi zovu "Doktor osmeh".

Dr Janković je bio specijalista za lečenje leukemije kod dece i skoro 40 godina se bavio time na klinici San Đerardo u Monci. A njegovu biografsku knjigu trenutno čita Viktorija.

- Skoro 40 godina doktor Momčilo Janković leči decu obolelu od Leukemije u pedijatrijskom delu San Đerardo bolnice u Monci, nacionalnom centru za ove tegobe. Njegova misija je - da sluša. Njegova ljubaznost i empatija prema svakom pacijentu su ga učinili voljenim i slavnim, toliko da ga mediji zovu 'Doktor osmeh'. Ovo je priča o njemu, njegovim 'momcima'. O onima koji su ga naučili da naši životi nisu nikada samo naši, o onima koji su shvatili da u pravoj borbi protiv bola nastaju čudesne lepote - poput školjki koje naprave najlepše bisere, o onima koji su otvorili oči i ugledali najgori greh - štetne životne navike. To su priče realizovanih želja pacijenata, priče koje su baš tim primerima pokazale čudo izlečenja... U ovoj ljudskoj toplini koju knjiga emituje, a nju osećamo poput sunčane topline kad zatvorimo oči, krije se zapravo ljubav koja nas gura dalje. I nas, i decu, i sve one koji znaju koliko je život dragocen - poručila je ćerka Siniše Mihajlovića, verujući da će njena, ljubav porodice, ali svih onih koji vole Mihu, pomoći da njen otac a naš nekadašnji reprezentativac, sada trener FK Bolonja, pobediti u ovoj borbi, kao i mnogi pacijenti "doktora Osmeh".

Momčilo Janković nosi ime po svom dedi, nekadašnjem političaru kog je Vojni sud Prvog proleterskog korpusa dan po oslobođenju Beograda, 21. oktobra 1944, streljao jer je od avgusta do septembra '41. bio u Vladi Milana Nedića, iz koje je "izašao jer se nije slagao sa politikom ustupaka Nemcima".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.