I TATA BI SINE: Hale Beri opčinila Bobija Marjanovića! Trener File zbog njega počeo da uči srpski!
Boban Marjanović je oduševljen sa Hale Beri, Foto: Profimedia/AP

KOŠARKAŠ I GLUMAC

I TATA BI SINE: Hale Beri opčinila Bobija Marjanovića! Trener File zbog njega počeo da uči srpski!

Zvanično najviši košarkaš NBA lige (visok je 223 centrimetra) osim u najjačem košarkaškom takmičenju sveta oprobao se i na filmskom platnu

Objavljeno: 19:47h

Centar Filadelfije Boban Marjanović brzo je u Americi privukao pažnju.

Zvanično najviši košarkaš NBA lige (visok je 223 centrimetra) osim u najjačem košarkaškom takmičenju sveta oprobao se i na filmskom platnu. Za maj je zakazana premijera filma "Džon Vik 3" u kome je srpski košarkaš glumio u društvu holivudskih zvezda Kijanu Rivsa i Hale Beri. Pitanje je da li će Srbin moći da ode na premijeru, jer to zavisi od obaveza njegove ekipe u plej-ofu.

- Premijera je za mesec dana, pa se nadam da ću nekako uspeti da uklopim i jedno i drugo. Da ja odem na premijeru, ali i da Filadelfija dogura daleko u plej-ofu - rekao je Boban Marjanović za portal "Serbian Times".

Na pitanje novinara kako je bilo družiti se sa holivudskim filmskim zvezdama kao što su Kijanu Rivs i Hale Beri, srpski centar je imao spreman odgovor.

- Bilo je to sjajno iskustvo. Ne znam kako su izabrali baš mene za tu ulogu, ali sam je prihvatio bez oklevanja. Kad živiš u komšiluku Holivuda, kao što sam ja živeo u Los Anđelesu, zašto da se ne oprobaš i na filmu. Bilo mi je zadovoljstvo upoznati sve te poznate face i toplo preporučujem film. Ne propustite! - dodao je.

Trener Filadelfije Bret Braun je u nekoliko navrata naglasio koliko srpski gorostas znači za taj tim, da je najpopularniji igrač, da ga saigrači mnogo vole, da mnogo značiš za atmosferu u svlačionici, da je oduševljen Marjanovićevim veštinama kao i da će zbog Srbina da počne da uči srpski.

- Drago mi je ako je tako, imam super odnos s trenerom i saigračima, a vole me verovatno zato što me se plaše, jer sam najjači u timu - izjavio je popularni Bobi.

Dugo je Marjanović tražio pravi klub za sebe u NBA ligi. Pre Filadelfije, sedeo je na klupi u Detroit Pistonsima i Los Anđeles Klipersima.

- Moraš sve da prihvatiš kao normalnu i prolaznu stvar. Ne smeš da se nerviraš u takvim situacijama. Treniraš dobro, sediš na klupi i čekaš svoju šansu. NBA ima neku svoju logiku i ritam, sve može da se promeni za dan. Da sa klupe uletiš u prvu petorku ili da završiš u nekom drugom klubu gde ćeš dobiti bolju priliku, što se meni desilo - rekao je srpski centar.

NBA liga nije poznata po velikim prijateljstvima, ali Marjanović je imao sreću da upozna jednog takvog igrača sa kojim može da deli i dobro i zlo.

- Mnogo mi znači što je Tobi tu, on je super momak, veoma duhovit, zajedno smo već u trećem timu zaredom, ali sam upoznao još neke dobre momke. U NBA je teško naći "prijatelja do groba", zato što smo danas ovde, sutra na nekom drugom mestu, ali ima zanimljivih ljudi. Inače, Filadelfija je lep grad, podseća na evropske, ima mnogo muzeja, galerija, lepih restorana, baš mi se dopada - istakao je Marjanović za portal "Serbian Times".

Pre nego što je otišao u Filadelfiju, Marjanović je igrao za Kliperse zajedno sa Milošem Teodosićem, a nisu izostala ni druženja sa Bogdanoviće i Bjelicom koji igraju za Sakramento.

- Nas četvorica, uključujući i Tea, družili smo se kad god su nam obaveze dozvoljavale, uglavnom pre i posle utakmica. Jedino nam je Jokić bio malo dalje, na sat vremena razlike. Sada će biti teže, jer sam se preselio na Istok, ali u kontaktu smo stalno, čujemo se. Dobra stvar je što ću sada češće igrati u Čikagu, gde ima mnogo naših ljudi - dodao je.

Neizbežna je tema bila i reprezentacija Srbije koja će u septembru da nastupi na Mundobasketu i pitanje da li će Boban Marjanović biti na spisku selektora Aleksandra Đorđevića?

- Naravno, ukoliko me stavi na spisak. Meni je uvek bila velika čast i zadovoljstvo da branim boje Srbije. Bilo je teško kvalifikovati se, ali očekujem da u Kini napadnemo svetski tron. I da ga osvojimo, što da ne. Imamo iskusne igrače koji igraju u NBA i evroligaškim timovima - optimista je centar Filadelfije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.