OSVOJIO TITULU SA PARTIZANOM, PA POSTAO PROFI POKERAŠ: Prekinuo karijeru posle samo 2 sezone i posvetio se kockanju
Blejk Step, Foto: EPA/Srđan Suki

PROMENIO PROFESIJU

OSVOJIO TITULU SA PARTIZANOM, PA POSTAO PROFI POKERAŠ: Prekinuo karijeru posle samo 2 sezone i posvetio se kockanju

Imao je problema sa kolenom zbog čega je morao da završi karijeru u 24. godini

Objavljeno:

Kada se spomene ime Blejka Stepa verovatno ni najveći zaljubljenici u košarku ne bi mogli da se sete kako izgleda taj momak.

Čak i ako bismo rekli da je igrao u Partizanu teško da bi mogli da ga se sete oni koji imaju crna i bela krvna zrnca i znaju svaku pojedinost iz istorije višestrukog šampiona Srbije.

Amerikanac Blejk Roj Step je bivši profesionalni košarkaš. Rođen je 4. februara 1982. godine u Judžinu u američkoj državi Oregon. Košarkašku karijeru je počeo u srednjoj školi u rodnom gradu, a nastavio je na Univerzitetu Gonzaga gde je tokom četiri godine u proseku beležio 13 poena, pet asistencija, 3,9 skoka i 1,2 ukradene lopte po meču. Igrao je na poziciji plejmejkera, a na NBA draftu 2004. godine kao 59. pika izabrala ga je Minesota.

Za Timbervulse je nastupao u predsezoni 2004/05, ali nije uspeo da se izbori za mesto u startnom timu. Krajem 2004. godine, Step se pridružuje Partizanu gde ostaje do kraja te sezone i osvaja šampionsku titulu. Tokom leta 2005. godine, u NBA letnjoj ligi, nastupao je za Klivlend, ali je sezonu 2005/06 proveo u ekipi Valensije.

Tokom košarkaške karijere, Blejk Step je imao problema sa kolenom zbog čega je morao da završi karijeru u 24. godini. Posle košarke, posvetio se profesionalnom igranju pokera. Kao pokeraš je debitovao 2006. godine, na događaju "Spring Poker Round up". Tada je završio na desetom mestu sa zarađenih 1090 dolara.

Pokeraška karijera Blejka Stepa nastavlja se juna 2008. godine kada debituje na turniru Svetske poker serije u Las Vegasu. Tada je jednu igru završio 25. sa zaradom od 6606 dolara. Na istom takmičenju sledeće godine učestvuje u dve igre i osvaja veće sume - u jednoj je završio na 48. mestu sa 8897 dolara, a u drugoj je bio 15. sa zarađenih 9919 dolara.

Poslednje učešće u poker Svetskoj seriji Step je zabeležio 2010. godine kada su mu rezultati bili 134. mesto i zarada od 4348 dolara i 91. poziciija koja mu je donela 6785 zelenih novčanica. Ukupna Stepova zarada od pokera iznosi 37555 dolara.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.