FUDBALER ZVEZDE VAS VODI KROZ SAJAM KNJIGA: Koju knjigu čita pred meč, a ženama preporučuje vrlo interesantno štivo
Stefan Hajdin, Foto: FK Crvena zvezda

SAJAM KNJIGA

FUDBALER ZVEZDE VAS VODI KROZ SAJAM KNJIGA: Koju knjigu čita pred meč, a ženama preporučuje vrlo interesantno štivo

Vremena se menjaju

Objavljeno:

Za fudbalere vlada mišljenje da ne čitaju mnogo ili da ne čitaju uopšte.

Izgleda da se vremena menjaju, a dokaz za to je 24-godišnji fudbaler Crvene zvezde Stefan Hajdin koji je posetio Sajam knjiga.

- Mislim da je ljubav prema knjigama počela još u osnovnoj školi, od petog - šestog razreda, a u srednjoj sam bio jedan od retkih učenika koji je pročitao svaku lektiru. Volim da pustim muziku i da čitam knjige - rekao je Stefan Hajdin.

Neizbežno je pitanje koja je bila omiljena knjiga.

- Bio je zadatak da izaberemo knjigu sami koju hoćemo da pročitamo, a moj najbolji drug i ja smo se odlučili za istu knjigu "Kad su cvetale tikve", priču o bokseru sa Dušanovca, klasičnom Beograđaninu i ta knjiga je ostavila veoma jak utisak. Od žanrova volim da čitam ljubavne romane i određenu vrstu filozofije. Na primer, svidela mi se knjiga "Kad je Niče plakao". Posle sam čitao od Hermana Hesea "Igra staklenih perli" koja je takođe ostavila jak utisak - dodao je.

Od ljubavnih romana damama je preporučio savremenu priču.

- Ženama preporučujem savremeni ljubavni roman "Avanture nevaljale devojčice". Radi se o muškarcu koji ceo svoj život traži jednu ženu koja ga prati kroz život i ona stalno odlazi i stalno mu se vraća - Hajdinova je preporuka za ženski deo publike.

Poslednja knjiga koju je Stefan Hajdin pročitao je posebna.

- Pročitao sam knjigu Nikole Đokića, mog drugara, "Spasi me od sebe". Knjiga je o njegovom životu i pročitao sam je pred utakmicu. Trenutno čitam "Zlatnu dolinu", knjigu koju mogu da čitaju i mlađe i starije generacije - rekao je Hajdin.

Pogledajte kako je izgledao Hajdinov vodič kroz Sajam knjiga na videu ispod.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.