Nema više kopački u boji, čipsa, jafe, kapa, pečuraka... Najbizarnije zabrane trenera!

ludi na svoj način

Nema više kopački u boji, čipsa, jafe, kapa, pečuraka... Najbizarnije zabrane trenera!

Treneri moraju da glume strogoću, ali neki su u tome baš umeli i da preteraju
Objavljeno: 19:45h

Vrhunski treneri moraju da budu strogi prema svojim fudbalerima i da na taj način održavaju red u svlačionici i čuvaju svoj autoritet, ukoliko žele da naprave uspeh sa svojim timom. U tu svrhu moraju i da svojim izabranicima zabrane različite stvari, naročito, one koje se tiču vođenja nesportskog načina života. Međutim, bilo je primera tokom istorije kada su vrhunski stručnjaci, iz samo njima znanih razloga, ili iz obesti, zabranjivali igračima da koriste ili rade neke potpuno bizarne stvari. 1. Ser Aleks Ferguson - Zabranio kopačke u boji i okovratnike

Tokom 2010. godine legendarni trener Mančester junajteda je zabranio igračima iz omladinskog pogona da igraju u kopačkama u boji. Svi su morali da imaju crne kopačke i da ih nose sve dok ne dođu u prvi tim.
Nešto pre toga je bio iznerviran činjenicom da njegovi igrači tokom hladnih meseci nose okovratnike na utakmicama i zabranio ih svojim fudbalerima, jer smatra da su te stvari za slabiće, a on želi čvrste momke u timu. 2. Dejvid Mojes - Zabranio čips
Za kratko vreme boravka u Mančester junajtedu, Škot je uspeo da prekine tradiciju među igračima da jedu niskokalorični čips noć pre utakmice. Tu njegovu odluku Rio Ferdinand je nazvao kontroverznom i neprofesionalnom.
3. Arsen Venger - Zabranio Mars čokoladice
Francuski trener je od kada je seo na klupu "tobdžija" uspeo da prekine nekoliko običaja među igračima kao što su cigarete i ispijanje piva pred utakmicu, ali jedna od čudnijih bila je zabrana jedenja poznatih čokoladica. 4. Rejmon Domenek - Zabranio igrače rođene u znaku škorpiona
Bivši francuski selektor koji je na kraju uspeo da rasparča tu selekciju, se često koristio astrologijom prilikom sklapanja tima. Tako je bio ubeđen da su lavovi loši za defanzivu, a za škorpije da negativno utiču na timski duh i zato ih nije zvao u selekciju. Zbog toga je i Rober Pires završio reprezentativnu karijeru znatno ranije.
5. Huande Ramos - Zabranio Jafa keks
Fudbaleri Totenhema su često posle treninga umeli da odu u Mekdonalds i jedu jafu, ali je Španac svojim dolaskom to izričito zabranio.
6. Nil Lenon - Zabranio igračima kape na treningu
- Ne želim da moji igrači treniraju u kapama, jer ne mogu da igraju utakmice u kapama - izjavio je kada je preuzeo kormilo Boltona, a interesantno je da se na prvom sledećem treningu on pojavio sa kapom na glavi. 7. Đovani Trapatoni - Zabranio je pečurke
Italijanskom stručnjaku se nimalo nije svidelo što irski fudbaleri često jedu pečurke, naročito dan pred utakmicu. On se plašio da zbog toga ne pokvare stomak.
8. Paolo Di Kanio - Zabranio šta god je hteo Čuveni Italijan koji je na klupi Sanderlenda bio dočekan kao spasilac imao je dugu listu stvari koje je zabranio svojim fudbalerima. Na listi zabranjenih stvari našli su se: kečap, majonez, kafa, led, mobilni telefoni, gazirana pića, šale, tračarenje, pevanje pod šutem... Skoro sve. Zato je verovatno i bio najuren posle 5 meseci.
(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.