KAKO JE MIRKA PREUZELA OGROMNE FEDEREROVE PARE? Žena nimalo nije naivna i to SIGURNO NISTE ZNALI! Ovo je DOKAZ
Rodžer i Mirka Federer - ko je glavni za finansije u porodici?, Foto: EPA/ MARKUS STUECKLIN

zanimljiva priča

KAKO JE MIRKA PREUZELA OGROMNE FEDEREROVE PARE? Žena nimalo nije naivna i to SIGURNO NISTE ZNALI! Ovo je DOKAZ

Mirka Federer - još neki od razloga zbog kojih intrigira svetsku javnost

Objavljeno:

Na teniskom terenu, u njegovim najboljim aktivnim godinama, retko ko je mogao da mu stane na crtu. Rodžer Federer je iza sebe uvek imao podršku supruge Miroslave Federer, koja mu je davala podršku sa tribina.

Ona nam je poznata kao Mirka. Bivša je švajcarska teniserka iako je rođena u Čehoslovačkoj, odnosno u današnjoj Slovačkoj 1978. godine. Sa samo dve godine je sa porodicom emigrirala u Švajcarsku, u Cirih. Iako su njeni roditelji držali zlataru, rešili su da život nastave u zemlji sira i čokolade. Mirka je isticala da je jednostavno vaspitanje koje su joj roditelji usadili odigralo veliku ulogu u oblikovanju njene ličnost.

Prvi susret sa tenisom

Kada je imala devet godina, otac ju je prvi put odveo na teniski meč i u tom periodu života je upoznala čuvenu Martinu Navratilovu, koja je smatrala da je Mirka sportski tip i da bi mogla da ima uspeha u ovom sportu, piše "Vikipedija". Ona joj je i poklonila prvi reket i održala prvi trening.

1 / 6 Foto: Profimedia

Istini na volju, nije postigla zavidne rezultate, niti neke veće titule, a najbolja pozicija joj je bila 76. mesto na WTA rang listi.

Od tenisa se oprostila 2002. godine zbog neprestane povrede stopala. Ipak, njeno učešće na Olimpijskim igrama 2000. u Sidneju, predstavljajući Švajcarsku, promenio joj je život. Tamo je upoznala tri godine mlađeg Rodžera Federera i tada kreće njihova ljubavna priča.

Interesantno je da su njih dvoje igrali u dublu na Hofman kupu 2002. godine pre nego što je "reket okačila o klin", piše "The famous people".

Posle povlačenja iz sveta tenisa, ostala je u sportu jer je preuzela ulogu menadžera svog dečka, a upravlja i njegovim finansijama i odnosima sa javnošću.

Devet godina od početka veze stali su na ludi kamen, a u braku su dobili dva para blizanaca: prvo bliznakinje Milu Rouz i Šarlin Rivu, a potom i blizance Lenija i Lea. Rodžer je uvek isticao – da nije bilo Mirke da ga prati na putovanjima, ne bi mogao da se izbori sa pritiscima koje nosi popularnost.

Bonus video:

00:31

FEDERER IZAZVAO ĐOKOVIĆA, PA PRIZNAO PORAZ: Pobedio si me tim volejom više nego nekoliko puta... VIDEO

(Espreso/Ona.rs/Bojana Paunović/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.