JELENA ĐOKOVIĆ OTKRILA ZBOG ČEGA MUKU MUČI SA DECOM: Ovo ne toleriše kod Stefana i Tare, NEMA POPUŠTANJA!
Jelena Đoković sa ćerkicom Tarom, Foto: Printscreen/Instagram/djokernole

preuzela palicu od novaka

JELENA ĐOKOVIĆ OTKRILA ZBOG ČEGA MUKU MUČI SA DECOM: Ovo ne toleriše kod Stefana i Tare, NEMA POPUŠTANJA!

Brat i sestra se uglavnom sjajno slažu...

Objavljeno:

Novak Đoković nije uspeo da odbrani titulu na Rolan Garosu, uskoro ga očekuje i bolan pad sa vrha ATP liste, ali srpski teniser opet puni baterije sa svojim najmilijima.

Sa suprugom Jelenom Đoković je ubrzo po povratku u Beograd iz Pariza prisustvovao humanitarnoj predstavi "Brod plovi za decu rudara“, organizovanoj da bi se prikupila određena sredstava za decu rudara nastradalih u rudniku Soko u Sokobanji.

Uz Jelenu, jasno je da su glavni izvor energije sin Stefan (8) i ćerka Tara (5).

Deca Novaka i Jelene se uglavnom sjajno slažu, međutim, baš kao i sva deca povremeno se posvađaju, najčešće oko igračaka. U tim prilikama, mama Jelena ima sjajan metod kojim rešava svađu, a koju je svojevremeno otkrila tokom vebinara za roditelje koji je organizovala u okviru Fondacije Novak Đoković:

1 / 8 Foto: Starsport©

- Treba kazati, recimo, vidim da ste se igrali one igre i sestra smatra da je sad na nju red za igračku, a brat kaže da je na njega red. Stavite se u njihove cipelice, deca treba da vide da ste se postavili kao neutralna osoba. Oni će naravno negirati sve, ali onda opet insistirajte da se ne zovu pogrdnim imenima, da ne kažu jedno drugom – ti si lažov. Treba da postoje jasna pravila u kući.

Otkrila je potom Jelena kako konkretno rešava neslaganje dece.

- Kod mene je uvek u kući dogovor. U situacijama kad se prepiru kažem - hajmo sad tajm-aut, da svako kaže šta želi. Ćerka, pošto je mlađa, često neće da kaže. Onda dam Stefanu da kaže šta on želi, pa onda opet insistiram da i Tara kaže svoje da bismo došli do rešenja - u suprotnom ćemo sve po Stefanovom. Tako je podstičem da i ona kaže šta želi. I ubrzo oni zaborave oko čega su se svađali. U svemu je važno ne zauzimati stranu, već posredovati, pomoći deci da reše problem - ispričala je Tarina i Stefanova mama.

Osmogodišnji Stefan i petogodišnja Tara često uz pomoć mame Jelene reše suptilne sukobe koje imaju tokom igre, a roditelji ne kriju da su najponosniji što su uspeli da kod svojih mališana izgrade skladan bratsko-sestrinski odnos ispunjen ljubavlju i razumevanjem.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.