Cela Srbija je uz Željka Dimitrijevića: Jedan skok u reku promenio mu je život, ali on nikada nije odustao i u petak se bori za medalju na Olimpijadi! (FOTO)
Foto: Fonet

INSPIRACIJA ZA SVE

Cela Srbija je uz Željka Dimitrijevića: Jedan skok u reku promenio mu je život, ali on nikada nije odustao i u petak se bori za medalju na Olimpijadi! (FOTO)

Njegova životna priča je sve samo ne laka
Objavljeno:

Od malih nogu bio je zaljubljenik u sport i trenirao je fudbal, ali u 19. godini je prekinut njegov san o igri pred prepunim stadionom.

Prilikom skoka u reku Mlavu povredio je kičmu i postao doživotno vezan za invalidska kolica.

- Bilo je strašno. Bilo mi je teško. Nisam znao šta će mi takav život. Ali, mora se dalje. Bilo je mnogo teških trenutaka. Moralo je da mi nešto "kvrcne" u glavi, da mi bude jasno da život ide dalje. Ako kloneš duhom, onda treba da čekaš na milostinju i kasnije na sudnji dan. Ja nisam takav - rekao je Željko jednom prilikom i dodao:

foto: Nemanja Pančić

- Nastradao sam sa 19 godina, šest dana po završetku srednje škole. Pre toga sam igrao fudbal. Ja sam iz istočne Srbije iz jednog mesta pored Žagubice koje se zove Ribare i tamo sam igrao fudbal za lokalni klub. Ironija je da se klub zvao Mlava, a u reci Mlavi sam i nastradao. Put me je nekako stalno vezivao za neke reke. Nakon povrede, kada se sve to izdešavalo kako se izdešavalo, ja sam ostao korisnik invalidskih kolica. Morao sam da nađem neka druga interesovanja. Probao sam sa šahom, probao sam sa drugim stvarima da mi ne bude dosadno, da sebi upotpunim vreme i da ne kukam nad sudbinom, nego da se borim kroz život i to sam sve vreme i radio - kaže Dimitrijević.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.