3 dana kad je srpski sport bio uspešniji nego jučerašnji 16. avgust (VIDEO)
Foto: Fonetap/Aleksandar Levajković/Profimedia

Samo neka se ponove

3 dana kad je srpski sport bio uspešniji nego jučerašnji 16. avgust (VIDEO)

Iako je utorak bio jedan od najuspešnijih dana srpskog sporta, a očekujemo ih još mnogo, evo kada smo se još više radovali zbog uspeha sportista
Objavljeno: 12:44h

Utorak 16. avgust je bio jedan od najuspešnijih dana u srpskom sportu, sigurno najuspešniji u 2016. godini, ali ipak verujemo neće još dugo tako biti i da će to biti tokom vikenda kada se budu igrala finala i da će naši pobediti.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Pamtićemo ovaj 16. avgust zauvek: Štefanek doneo prvo zlato Srbiji, odbojkašice, košarkašice i vaterpolisti pokidali, Ivana u finalu! (FOTO) (VIDEO)

Ipak, u istoriji srpskog sporta se pamte tri dana koji su bili uspešniji nego 16. avgust 2016. godine, kada je Davor Štefanek doneo prvo zlato na Olimpijskim igrama u Riju za Srbiju i prvu medalju uopšte, a vaterpolisti, košarkašice i odbojkašice prošli u polufinala i Ivana Španović u finale.

Prvi dan koji se pamti po nezapamćenom uspehu srpskog sporta bio 27. januar 2012. godine.

Na Svetog Savu je prvo Novak Đoković u polufinalu Australijan opena pobedio posle borbe u pet setova i 4 sata i 50 minuta Endija Marija 6:3, 3:6, 6:7, 6:1, 7:5.

Na to su se nadovezali vaterpolisti koji su u polufinalu Evropskog prvenstva odvalili Italijane sa 12:8.

A za poslasticu večeri su se pobrinuli rukometaši koji su u polufinalu Evropskog prvenstva u Beogradu trijumfovali protiv Hrvatske i obezbedili prvu medalju srpskom rukometu na velikim takmičenjima posle 11 godina.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.