Nije samo sportska slava ono što se pamti: Najkrvavije tragedije u istoriji Olimpijskih igara! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Profimedia

smrti

Nije samo sportska slava ono što se pamti: Najkrvavije tragedije u istoriji Olimpijskih igara! (FOTO) (VIDEO)

Od 1912. godine i prvih modernih Igara desilo se čak 25 smrtnih slučajeva, a mi vam predstavljamo 6 najvećih tragedija
Objavljeno:

2. Knud Jensen

Danskom biciklisti je otkazalo srce 1960. godine je doživeo srčani udar tokom trke na 100 kilometara na Olimpijskim igrama u Rimu. Tog dana je bilo više od 40 stepeni u prestonici Italije, a jedan njegov kolega je odustao već u prvom krugu... Nakon što je njegov tim osvojio srebro, Jansenu se vrtelo u glavi, ali je bilo kasno...

3. Tragedija u Atlanti

Tokom najveće sportske smotre 1996. godine desio se teroristički napada. Tri bombe sa ekserima postavljene su u zabavnom centru "Olimpijski park Sentinel" i one su prekasno otkrivene. Stradala je jedna osoba, dok je 111 povređeno. Za ovaj zločin je na doživotnu robiju osuđen Erik Robert Rudolf, ali tek sedam godina kasnije.

4. "Crni septembar"

Druge nedelje Olimpijskih igara u Minhenu 1972. godine desio se težak zločin koji je celu smotru bacio u drugi plan. Palestinska teroristička grupa "Crni septembar" je uletela u Olimpijsko selo tokom noći i uzela 11 Izraelaca za taoce koje su želeli su da razmene za slobodu svojih 234 saborca. Vlada Izraela je to odbila i njima je ponuđena neograničena svota novca koju su odbili. Operacija oslobađanja nedužnih sportista je krenula naopako i njih devet je izgubilo život. Život je izgubio i nemački policajac, kao i petorica terorista.

foto: Profimedia
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.