10 sportova koji bi trebalo da budu na Olimpijskim igrama, a nisu! (VIDEO)
Foto: Dado Đilas / Reuters

Slažete li se?

10 sportova koji bi trebalo da budu na Olimpijskim igrama, a nisu! (VIDEO)

Među njima je i drugi najpopularniji sport na planeti posle fudbala
Objavljeno:

Olimpijske igre u Rio de Žaneiru su pred nama. Čitava populacija će pratiti najveću sportsku manifestaciju na svetu, a to je prilika da se gledaju i neki nepopularni sportovi.

Na 31. modernim Olimpijskim igrama biće zastupljeno 28 sportova i 41 disciplina, a biće tu i nekoliko novi sportova kojih nije bilo ranije, dok se neki i vraćaju posle decenija odsustva.

S obzirom da je reč o najvećem sportskom događaju na svetu, realno je da postoje neki sportovi koji ne zanimaju recimo 90% gledalaca, dok sa druge strane ima sportova koji nisu olimpijski, a prati ih ogroman broj ljudi koji žele da postanu redovni na Igrama.

Upravo vam predstavljamo 10 sportova koji nisu deo Olimpijskih igara, a smatramo da bi trebalo da budu.

1. Fudbal na pesku (bič soker)

Jedan od najmlađih sportova na svetu, ali i sport koji je u velikoj ekspanziji i pre svega dozvoljava nekim zemljama koje nisu baš poznate kao fudbalske da dođu do uspeha, a to je i jedan od bitnih olimpijskih postulata. Poslednjih godina se pričalo o tome da postane deo olimpijske porodice, ali se to za sada nije dogodilo.

2. Boćanje na travi

Možda nama Srbima ne deluje, ali ovaj sport ima ogroman broj poklonika što dokazuju takmičenja u njemu recimo na Igrama Komonvelta, gde su i televizijski prenosi veoma gledani. Ono što doprinosi uzbudljivosti jeste da se traži izuzetna preciznost i dovoljno je samo centimetar da promašite metu i upropastite sve što ste prethodno uradili.

3. Skejtbording

Kao predstavnik ekstremnih sportova, vožnja skejta je veoma popularna, naročito, među klincima širom sveta (pa i kod nas) koji se dive Bobu Brnkvistu i Toniju Hoku. Nema sumnje da bi to privuklo ogroman broj tinejdžera koji bi s pažnjom pratili takmičenje.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.