Druknula je ruske atletičare, a za nagradu joj dozvolili da se takmiči na OI! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/dvd181Runnig's channel

ali ne pod zastavom rusije

Druknula je ruske atletičare, a za nagradu joj dozvolili da se takmiči na OI! (VIDEO)

Ona i njen suprug, koji je radio kao anti doping zvaničnik u Rusiji, su prošle godine predali dokaze Svetskoj antidoping agenciji (WADA) o navodnom sistemskom dopingu ruskih atletičara
Objavljeno: 11:45h

Međunarodna atletska federacija (IAAF) odobrila je ruskoj atletičarki, uzbunjivačici Juliji Stepanovoj da kao neutralni sportista učestvuje na predstojećem Evropskom prvenstvu u Amsterdamu i Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

IAAF je u današnjem saopštenju navela da je prihvatila prijavu Julije Stepanove, koja će biti prva sportistkinja koja će se takmičiti pod "izuzetnim uslovima". Evropsko atletsko prvenstvo održaće se od 6. do 10. jula u Amsterdamu.

Stepanova je jedna od najboljih svetskih atletičarki u trci na 800 metara. Ona i njen suprug Vitalij Stepanov, koji je radio kao anti doping zvaničnik u Rusiji, su prošle godine predali dokaze Svetskoj antidoping agenciji (WADA) o navodnom sistemskom dopingu ruskih atletičara, koji je navodno prikrivala i finansirala država. Posle istrage WADA, IAAF je prošlog novembra suspendovala ruske atletičare.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.