Đorđević šokantno skratio spisak: Otpala dvojica koji su igrali na Eurobasketu!
Foto: Dado Đilas

16 kandidata ostalo

Đorđević šokantno skratio spisak: Otpala dvojica koji su igrali na Eurobasketu!

Selektor Srbije odredio je spisak reprezentativaca koji će 15. juna doći na pripreme
Objavljeno: 13:21h

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Aleksandar Đorđević, skratio je spisak košarkaša na koje računa za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre na 16 imena. Đorđević je sa prvobitnog spiska kandidata obrisao osmoricu igrača: Stefana Birčevića, Ognjena Jaramaza, Marka Kešelja, Ognjena Kuzmića, Vladimira Lučića, Vasilija Micića, Dragana Milosavljevića i Vladimira Štimac.

foto: Dado Đilas
Na pripreme, koje počinju 15. juna, srpskom treneru će se javiti sledeći košarkaši: Nemanja Dangubić, Marko Gudurić, Stefan Jović, Marko Simonović, Rade Zagorac, Bogdan Bogdanović, Nikola Kalinić, Milan Mačvan, Stefan Marković, Nemanja Nedović, Nikola Milutinov, Miroslav Raduljica, Miloš Teodosić, Nemanja Bjelica, Nikola Jokić, Boban Marjanović.
foto: Dado Đilas
Od ovih 16 igrača selektor ćeizabrati 12 koji će se boriti za plasman na Igre u Riju, na kvalifikacionom turniru u Beogradu, dok će četvorica koji budu otpali sa spiska na turnir, biti ponovo priključeni reprezentaciji ukoliko bude obezbedila odlazak u Brazil i konkurisaće za tim. Podsećamo da se Srbija na turniru nalazi u grupi sa Portorikom i Angolom, a protivnici iz druge grupe bi mogli da budu Letonija, Češka i Japan. Sa turnira u Beogradskoj areni koji će trajati od 4. do 9. jula na OI plasiraće se samo pobednik. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.