Posle njih sport više nije bio isti: Tragedije koje su zauvek promenile istoriju! (VIDEO)

Najveće sportske nesreće

Posle njih sport više nije bio isti: Tragedije koje su zauvek promenile istoriju! (VIDEO)

Tragični događaji su, nažalost, sastavni deo istorije sporta i, nažalost, ima ih mnogo, a posle ovih 10 koji su se dogodilo, desile su se brojne radikalne promene
Objavljeno:

U subotu 6. februara navršila se godišnjica jedne od najvećih sportskih tragedija u istoriji - Minhenske nesreće, ne može da svakom iskrenom ljubitelju sporta ne prođe kroz glavu sećanje i na neke druge užasavajuće i stravične događaje koji se pamte. 1. Hejsel - 29. maja 1985. godine na stadionu Hejsel u Briselu, na utakmici između Liverpula i Juventusa dogodila se velika nesreća kada je umalo došlo do sukoba dve grupe navijača.

Minhen
Hilsborou
Sabena
Smrt Ajrtona Sene
Minsk
7. Katastrofa na Olimpijskim igrama u Minhenu - Za vreme Olimpijskim igrama u Zapadnoj Nemačkoj 11 članova izraelskog tima je zatočeno i ubijeno od strane palestinske grupe znane kao Crni septembar. Zajedno sa sportistima je ubijeno i nekoliko nemačkih policajaca.
8. Andi - Ova nesreća poznata i je kao "Čudo u Andima", kada se avion sa ragbistima Urugvaja srušio u Andima 1972. godine. Od ukupno 45 putnika, četvrtina je odmah poginula, dok je ostatak ostao zarobljen na nepristupačnom terenu, gde se hranio mrtivm putnicima. Na kraju, 16 putnika je preživelo.
Pad surinamskog aviona
Lužnjiki

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.