OVO JE SUROVA PRIČA O BRAĆI KLIČKO! Kada sam imao 12 godina pucao sam iz kalašnjikova - Černobil je za sve kriv!
Vitalij Kličko, Foto: facebook/Віталій Кличко

JEZIVO!

OVO JE SUROVA PRIČA O BRAĆI KLIČKO! Kada sam imao 12 godina pucao sam iz kalašnjikova - Černobil je za sve kriv!

Ispovest braće Kličko koja će vas šokirati

Objavljeno: 12:12h

Braća Kličko, Vladimir i Vitalij svim snagama brane Ukrajinu, a ljubav prema otadžbini i oružju im je usadio otac.

Nedavno je odjeknula vest kako su slavna braća ubila šestoricu Rusa, što je šokiralo planetu.

Njihov otac Vladimir Rodionović Kličko, rođen je 1947. godine u tadašnjem surovom okruženju Staljinovog SSSR-a. Još kao mladić se učlanio u sovjetsko vazduhoplovstvo gde je imao zapaženu vojnu karijeru i dospeo je do čina general-majora.

Kao visoki oficir bio je u situaciji da svojoj deci pruži najbolje obrazovanje, a Vitaliji i Vladimir su "odgovorili" tako što govore nekoliko svetskih jezika i doktoratima na Univerzitetu u Kijevu. Istovremeno, ljubav njihovog oca prema borilačkim veštinama napravila je šampione od njih.

Istovremeno, od oca Vladimira su dobili usađenu doktrinu vezanu za očuvanje integriteta Sovejtskog Saveza o mahinacija njihovih neprijatelja iz Hladnog rata. Tako je sam Vitalij s bratom svojevremeno dao jedan intervju 2011. u kom je rekao:

- Celog mog života govorili su mi da je SAD užasna zemlja, da su agresivni i da žele da ratuju sa SSSR kako bi od nas napravili robove. U nekom trenutku sam uvek verovao da ću morati da branim svoju domovinu od ludih Amerikanaca koji su želeli da kontrolišu ceo svet.

S druge strane, Vladimir je istakao da je jednako imao ukorenjen osećaj dužnosti prema svojoj domovini.

- Kada sam imao 12 godina pucao sam iz kalašnjikova, bacao sam ručne granate, trčao kroz podzemne tunele i učio kako da se nosim sa tenkovskim napadima.

Njihova ideologija polako je počela da se menja u aprilu 1986. godine, kada su postali svedoci Černobiljske katastrofe koja je, na kraju, i odnela život njihovog oca - svojevremeno i vojnog atašea u Istočnoj Nemačkoj.

U noći katastrofe, ritinsko testiranje sistema krenulo je po zlu, što je dovelo do pucanja reaktora i nekoliko snažnih eksplozija u nuklearnoj elektrani. Braća Kličko su bili smešteno oko 100 kilometara daleko, u vojnoj bazi u kojoj je njihov otac bio stacioniran.

- Vazduhoplovci su leteli i dan i noć. Naš otac je bio jedan od prvih na licu mesta, proveo je nekoliko meseci tamo u čišćenju - rekao je Vitalij koji je priznao da je njihov otac kancer dobio upravo zbog Černobilja. Na kraju, preminuo je 2011. godine.

Uprao te godine braća Kličko su po prvi put otišli da posete Černobil, a Vladimir je otkrio neka šokantna saznanja.

Vitalij Kličko
foto: facebook/Віталій Кличко

- Uvek sa sobom morate da nosite merače radijacije. Zračenje je teško shvatiti. Ne možete da ga namirišete, da ga osetite... Nije ni toplo ni hladno. Ne možete da ga vidite u vazduhu, ali ipak ostaje. Išao sam da vidim školu u kojoj je jedna učionica ostala potpuno netaknuta. Bilo je jezivo, kao vremeplov. Sve je igledalo kao u moje, sovjetsko, vreme. Netaknuto. Sve knjige su bile tu, a na stolu je bila lista prisutnih (neka vrsta dnevnika) za dan 25. april. Dan kasnije desila se eksplozija.

Vitalij je, s druge strane, tada govorio i o politici, ne znajući da će samo godinu dana kasnije zvanično postati njen bitan faktor. Potom će 2014. biti izabran za gradonačelnika Kijeva.

- Politika je prljava igra. U boksu imamo svoja pravila, u politici tih pravila nema. Posebno u mladoj demokratiji kao što je u Ukrajini. To je više MMA. Ukrajina je sjajna zemlja sa ogromnih potencijalmom, ali za prvih 20 godina nezavisnosti nismo videli neke rezultate. Veoma je bolno čitato u Ukrajini kao o najkorumpiranijoj zemlji. Moramo da promenimo pravila unutar Ukrajine kako bi bilo kao SAD i razvijene evropske zemlje - govorio je Vitalij pre 11 godina.

U međuvremenu je osam godina na čelu Kijeva kao gradonačelnik, a sa bratom Vladimirom je zauzeo borbene redove u sukobu svoje zemlje sa Rusijom.

(Espreaso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.