ŠAMPION SKUPO NAPLATIO VREDNOST - $50.000.000 GODIŠNJE: Red Bul plaća Ferstapena koliko i Mercedes Hamiltona!
Maks Ferstapen, Foto: EPA/Sebastien Nogier

ŠIROKO

ŠAMPION SKUPO NAPLATIO VREDNOST - $50.000.000 GODIŠNJE: Red Bul plaća Ferstapena koliko i Mercedes Hamiltona!

Novi ugovor Maksa vezuje za "Crvenog bika" do 2028.

Objavljeno:

Aktuelni svetski šampion Formule 1, Maks Ferstapen, produžio je danas ugovor sa Red Bulom do 2028. godine i postaće jedan od najplaćenijih vozača u šampionatu.

Ferstapen je produžio ugovor na još pet godina i godišnje će zarađivati nešto više od 40 miliona funti, kao i sedmostruski svetski prvak iz Mercedesa Luis Hamilton.

- Odluka da ostanem do 2028. godine bila je laka. Volim ovu ekipu, prošla godina je bila neverovatna. Otkako smo počeli da sarađujemo naš cilj bio je da osvojimo titulu i pošto smo to uradili, sada želimo da broj jedan bude dugoročno na našem bolidu - rekao je Ferstapen, preneo je sajt Formule 1.

Njegov stari ugovor trajao je do 2023. godine, ali sada ima najdugoročniji ugovor u Formuli 1.

Kada mu istekne ugovor sa Red Bulom, Maks će imati 31 godinu.

- Potpisivanje ugovora sa Maksom do kraja 2028. godine pravi je pokazatelj naših namera. Naš prvi cilj je da odbrani titulu, ali ovaj dogovor takođe pokazuje da je on deo dugoročnog planiranja. Sa odeljenjem koje radi na novim propisima o motorima za 2026. godinu želeli smo da budemo sigurni da imamo najboljeg vozača za taj bolid - rekao je direktor Red Bula Kristijan Horner.

Maks Ferstapen
foto: Profimedia

Ferstapen je prošle godine, posle kontroverznih odluka direkcije trke u Abu Dabiju, poslednje u sezoni, osvojio prvu šampionsku titulu u karijeri pobedivši Hamiltona.

Nova sezona Formule 1 počinje 20. marta trkom za Veliku nagradu Bahreina.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.