KAKO JE VLADIMIR PUTIN STEKAO CRNI POJAS: 'Naslagao' je sve protivnike, ali 1 čovek nije bio impresioniran! (VIDEO)
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

pobacao ih po strunjačama

KAKO JE VLADIMIR PUTIN STEKAO CRNI POJAS: 'Naslagao' je sve protivnike, ali 1 čovek nije bio impresioniran! (VIDEO)

Ruski lider se ponosi imidžom koji je gajio kao međunarodni čovek od akcije

Objavljeno:

Vladimir Putin je trenutno definitivno najomraženija ličnost na Zapadu koji je pokrenuo sve moguće kampanje i sankcije protiv predsednika Rusije zbog njegovog napada na Ukrajinu u kojoj krvavi sukobi traju već šesti dan.

U skladu s tim, međunarodna tekvondo federacija (ITF) oduzela je Putinu crni pojas, a svetska džudo federacija je učinila isto i izbacila ga iz svog članstva.

Političar je poteze kojima ga je zaslužio crni pojas pokazao u decembru 2010. kada je učestvovao u televizijskom sparingu u džudou kako bi otvorio sportski kompleks u svom rodnom gradu, Sankt Peterburgu.

Vladimir Putin
foto: Profimedia

Ali dok je bacao protivnike preko ramena na kanvas za kamere, njegov učitelj ipak nije bio skroz zadovoljan.

Anatolij Rahlin, Putinov trener džudoa još od 1995, zamerio je tadašnjem premijeru Rusije nedovoljno savršenu tehniku.

- Pomeri kukove napred - vikao je Rahlin dok se Putin borio sa protivnikom.

- Danas sam gledao tvoju tehniku - rekao je kasnije svom učeniku - vaša leva ruka treba više da radi.

1 / 3 Foto: Profimedia

Međutim, u razgovoru sa novinarima posle sparinga, Rahlin je bio mnogo ljubazniji prema 69-godišnjem bivšem agentu KGB-a.

- Generalno, Vladimir Vladimirovič ima odličnu tehniku - rekao je.

- Daj Bože da svako njegovih godina može da uradi istu stvar.

Putin je takođe iskoristio medijsku priliku da ispita svog ministra sporta o napretku još jednog svog hobija u borbi za olimpijsko priznanje.

Vladimir Putin se bavi i sambom, borilačkom veštinom koja se koristi u obuci pripadnika ruskih snaga bezbednosti, ali Vitalij Mutko nije imao dobre vesti za svog lidera.

Ne puštaju nas. Takva im je politika - našalio se Mutko.

Prvi čovek Rusije je rekao Mutku da se potrudi više, a kada je pred vama vaš šef razdrljenih grudi ispod svoje džudo uniforme i upravo je pobedio sve koji su stali pred njega na strunjaču, mora da je prilično teško reći ne.

Ruski lider se ponosi imidžom koji je gajio kao međunarodni čovek od akcije. Te iste godine je ispalio strelice iz samostrela u kita iz čamca u nemirnim vodama, leteo protivpožarnim mlaznjakom iznad besne vatre, markirao polarnog medveda na arktičkoj ekspediciji i završio desetodnevnu vožnju Sibirom.

Putin je 2012. stekao titulu osmi dan crnog pojasa u džudou koji trenira pod 11. godine, a sambo od 14. Trenira i karate, a neretko uživa i u pecanju.

Zanimljivo, Bendžamin Vits, nosilac crnog pojasa u tekvondou i aikidou i urednik časopisa 'Lofer', osporio je Putinove borilačke veštine, navodeći da ne postoje dokazi o tome da Putin pokazuje bilo kakve džudo veštine vredne pažnje.

Čak ga je izazvao na dvoboj bilo gde gde ne bi mogao da bude uhapšen jer smatra da Putinovi protivnici namerno praktikuju "ukemi" - džudo tehniku defanzivnog padanja, jer se boje njegovog autoriteta.

(Espreso/N.Đ.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.