SPREMA SE NEVIĐENI HAOS! Izbacuju Ruse i Beloruse iz svih takmičenja?!
Foto, ilustracija, Foto: Profimedia

au!

SPREMA SE NEVIĐENI HAOS! Izbacuju Ruse i Beloruse iz svih takmičenja?!

MOK preporučuje međunarodnim sportskim federacijama i organizatorima sportskih događaja da ne pozivaju ili dozvoljavaju učešće ruskih i beloruskih sportista i zvaničnika na međunarodnim takmičenjima

Objavljeno:

Međunarodni olimpijski komitet je izdao saopštenje u kom poziva na izbacivanje ruskih i beloruskih sportista iz međunarodnih takmičenja.

Oni ističu da je olimpijski pokret nastoji da donese mir ujedini svet u nadmetanju van svih političkih sporova, kao i da ujedinjuje sportiste zemalja koje su u sukobu ili čaki ratu.

Dodaju da taj pokret ne kažnjava sportiste za odluke koje su donele vlade njihovih zemalja, ali da ih sukob u Ukrajini dovodi u dilemu.

Rusija, Ruska zastava
foto: Profimedia

- U cilju zaštite integriteta globalnih sportskih takmičenja i bezbednosti svih učesnika, IO MOK preporučuje međunarodnim sportskim federacijama i organizatorima sportskih događaja da ne pozivaju ili dozvoljavaju učešće ruskih i beloruskih sportista i zvaničnika na međunarodnim takmičenjima - stoji u saopštenju.

Kako kažu, mnogi sportisti iz Ukrajine su sprečeni da predstavljaju svoju državu, dok to nije slučaj sa Rusima i Belorusima, pa je stoga donet i ovaj izuzetak od dosadašnje prakse ne mešanja politike i sporta.

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.