RASIZAM GA SKUPO KOŠTAO! Hokejaš dobio jednogodišnju suspenziju igranja!
Foto: EPA/Mark Cristino

KAMERA JE SVE SNIMILA!

RASIZAM GA SKUPO KOŠTAO! Hokejaš dobio jednogodišnju suspenziju igranja!

Andri Deniskin napravio je neprimereni gest prema protivničkom hokejašu Jalenu Smerecku

Objavljeno: 11:36h

Ukrajinski hokejaš Andri Deniskin dobio je jednogodišnju zabranu od Međunarodne hokejaške federacije (IIHF) zbog zlostavljanja protivnika na rasnoj osnovi.

- Rasističkim gestovima, komentarima ili postupcima apsolutno nema mesta u hokeju na ledu ili bilo gde.Deniskinovi postupci potpuno su neprihvatljivi i neće se tolerisati. Iako je već odslužio suspenziju od 13 utakmica, utvrdili smo da je zaslužio dodatnu kaznu - rekao je predsednik IIHF-a Luk Tardif.

Deniskin je prvobitno bio suspendovan na 13 utakmica zbog incidenta kada je njegova ekipa Kremenčuk pobedila Donbas 3:2, krajem septembra prošle godine. U 35. minutu Deniskin se sukobio sa igračem Donbasa i obojica su isključena. Međutim, pre nego što je krenuo prema klupi, Deniskin je napravio rasistički gest prema protivničkom hokejašu Jalenu Smerecku, koji je Afroamerikanac.

Deniskin je oponašao guljenje banane, a zatim i njeno konzumiranje, što je snimila kamera, i dobio je početnu zabranu uprkos izvinjenju, a sada i još strožu kaznu, koju je potpuno zaslužio.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.