VELIKI USPEH ZA SRPSKI BOKS: Na memorijalnom turniru u Mađarskoj, osvojene pet medalja!
Foto: Profimedia

sjajno

VELIKI USPEH ZA SRPSKI BOKS: Na memorijalnom turniru u Mađarskoj, osvojene pet medalja!

Naše boks dame na IBA turniru srebrne serije koji je održan u Debrecinu do pet osvojenih medalja za Srbiju stigle su kroz 12 pobeda

Objavljeno:

Srpske bokserke osvojile su pet medalja (dve zlatne i tri srebrne) na tradicionalnom, 66. po redu, Memorijalu “Bočkai Ištvan” u mađarskom Debrecinu.

Zlatne medalje osvojile su Nina Radovanović i Snežana Šiljković, a srebrne Jelena Zekić, Jelena Janičijević i Nikolina Gajić.

U ukupnom poretku Srbija je takmičenje u Mađarskoj, u konkurenciji 16 zemalja, završila kao drugoplasirana, iza Rusije, a ispred domaćina.

- Prvi meč, četvrtfinale boksovala sam protiv domaće takmičarke, u polufinalu rivalka mi je bila izuzetna Brazilka protiv koje sam maksimalno dominirala spremnošću, snagom i tempom koji nije mogla da isprati. U finalu me je sačekala Nikolina Čaćić hrvatska olimpijka od koje sam u decembru 2021. bila bolja u Zagrebu, sada sam to uspela i u Debrecinu. Srećna sam da je dugogodišnji rad počeo da daje rezultate i moja upornost. Nakon ovog takmičenja sledi mi Strandžat kup od 19. februara u Sofiji. On je drugi u nizu turnira A klase IBA rangiranja i svrstava se u najprestižnije svetske turnire, može se reći da je taj turnir malo svetsko prvenstvo gde dolaze najbolji na svetu. Očekuje me naporan period do Istanbula gde je zakazano Svetsko prvenstvo za žene od 5. do 21. maja što je najvažnije takmičenje, međutim odlučna sam da već na Strandžat kupu testiram kategoriju do 50 kg koja mi se čini kao adekvatnija – istakla je zlatna devojka srpskog boksa Nina Radovanović.

Naše boks dame na IBA turniru srebrne serije koji je održan u Debrecinu do pet osvojenih medalja za Srbiju stigle su kroz 12 pobeda i time poručile "računajte na nas u budućnosti i na naša velika dela".

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.