KATASTROFA ZA NAJBOLJU AMERIČKU SKIJAŠICU: Došla u Peking po zlato, a vraća se praznih ruku!
Foto: EPA/Jean Crhistophe Bott

NEVEROVATNO

KATASTROFA ZA NAJBOLJU AMERIČKU SKIJAŠICU: Došla u Peking po zlato, a vraća se praznih ruku!

Još 2014. u Sočiju postala je najmlađa skijašica koja je osvojila olimpijsko zlato, a njene 73 pobede u kerijeri stavljaju je na treće mesto muško-ženske večne liste

Objavljeno:

Zimske olimpijske igre u Pekingu trebalo je da budu iz kategorije "iz snova" za jednu od najboljih skijašica svih vremena Mikaela Šifrin, ali polako se pretvaraju u pakao.

Amerikanka i aktuelna liderka generalnog poretka u Svetkom kupu je diskvalifikovana nakon što je rano promašila kapiju u slalomu, disciplini koja predstavlja njen zaštitni znak. Samim tim, jurnjava za potencijalnim rekordom po broju medalja se urušava kao kula od karata.

Izašla je na stazu kao sedma i vrlo brzo morala da sedne pored zaštitne ograde i u neverici gleda rivalke kako nastavljaju takmičenje. Šokantni splet okolnosti dogodio se samo dva dana nakon što 26-godišnjakinja pala tokom veleslaloma na kojem je branila zlato iz Pjongčanga od pre četiri godine. Šifrinova nije uspela da završi trku samo dva puta u četiri godine kada je reč o Olimpijskim igrama, odnosno u 13 navrata od 228 startova u svim disciplinama na Svetskom kupu, Olimpijskim igrama i Svetskim prvenstvima.

Šifrinova je do sada osvojila dve zlatne olimpijske medalje - u slalomu 2014. u Sočiju i u veleslalomu 2018. godine. Amerikanka je iznela plan koji podrazumeva takmičenje na svih pet pojedinačnih disciplina u Pekingu. Sledeća šansa da postane prva alpska skijašica iz SAD-a sa tri zlatna olimpijska odličija biće joj u petak u super-dži-ju.

Još 2014. u Sočiju postala je najmlađa skijašica koja je osvojila olimpijsko zlato, a njene 73 pobede u kerijeri stavljaju je na treće mesto muško-ženske večne liste. Zaostaje jedino za legendarnim Ingemarom Stenmarkom koji ih ima 86, odnosno dugogodišnjom saborkinjom iz tima Sjedinjenih Država, Lindzi Von koja je trijumfovala u 82 navrata u karijeri.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.