SVETSKI ŠAMPION ŠOKIRAO SVET: Rozberg objavio kraj karijere 5 dana posle titule!
Foto: Reuters

Odlazi kad je na vrhu

SVETSKI ŠAMPION ŠOKIRAO SVET: Rozberg objavio kraj karijere 5 dana posle titule!

Nemački vozač je doneo iznenađujuću odluku
Objavljeno: 15:00h

Novi šampion Formule 1, Niko Rozberg, šokirao je planetu odlukom da završi karijeru.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Tridesetjednogodišnji Nemac je ove godine prvi put osvojio titulu prvaka "najbržeg cirkusa na svetu" te tako ponovio uspeh svog oca Kekea, samo pet dana kasnije odustao je od dalje karijere.

foto: Reuters

- Tokom svih 25 godina trkanja, moj san je bio i jedina stvar koju sam želeo da postanem šampion Formule 1. Prošao samo kroz naporan rad, bol, žrtvu da dođem do svog cilja. I uspeo sam. Popeo sam se uz planinu, na vrhu sam, pa se ovo čini ispravnim. Moja najjača emocija u ovom trenutku je duboka zahvalnost svima koji su me podržavali da ostvarim svoj san. Ove sezone, da vam kažem, bilo je prokleto teško. Gurao sam napred u svakom trenutku posle razočarenja koje sam doživeo u prethodne dve godine. Bio sam motivisan do nivoa koji nikada nisam ispustio.

- I naravno to je imalo uticaja na one koje volim - cela moja porodica se žrtvovala i sve uložila u naš cilj. Ne mogu da pronađem dovoljno reči da se zahvalim supruzi Vivijan, bila je neverovatna. Shvatila je da je ovo velika godina, naša prilika da "to" uradimo i napravila mi prostor da se potpuno oporavljam između trka, pazila na našu ćerku svake većeri, preuzimala odgovornost kada su stvari postajale teške i stavila titulu na prvo mesto.

foto: Reuters

- Kada sam pobedio u Suzuki i kada je sudbina šampionske titule bila u mojim rukama, počeo je veliki pritisak i počeo sam da razmišljam o završetku karijere ako postanem svetski šampion. U nedelju ujutru u Abu Dabiju znao sam da bi to mogla da bude moja poslednja trka i taj osećaj mi je razbistrio misli pred start trke. želeo sam da uživam u svakom trenutku, znajući da bi to mogao biti poslednji put, a onda su se svetla ugasila i usledilo je 55 najintenzivnijih krugova u mom životu.

- Odluku sam doneo u ponedeljak uveče. Posle razmišljanja tokom čitavog dana prve osobe kojima sam saopštio bile su moja supruga i Džordž Nolt iz menadžerskog tima i Toto.

foto: Reuters

- Jedina stvar koja ovu odluku čini teškom za mene jeste što svoju porodicu sa trka stavljam u tešku poziciju, ali je Toto razumeo. Znao je odmah da sam ubeđen i to me je dodatno uverilo u odluku. Moj najveći uspeh u karijeri ostaće osvajanje titule šampiona sa ovom neverovatnom grupom ljudi, Srebrne strele.

- Sada ću samo uživati u trenutku. Sada je vreme slavlja narednih nekoliko nedelja, razmišljanja o sezoni i uživanja u onome što mi predstoji. Posle toga, skrenuću na sledećem ćošku mog života i videti šta me čeka u radnji - napisao je emotivno Rozberg na Fejsbuku.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.