LEGENDA NA ČELU: Odbojkaški savez Srbije je dobio novog predsednika!
Foto: OSS

izbor je pao

LEGENDA NA ČELU: Odbojkaški savez Srbije je dobio novog predsednika!

Selektor koji je naš nacionalni tim doveo do mesta na kome je već dve decenije je novi prvi čovek naše odbojke
Objavljeno: 16:17h

Novi predsednik Odbojkaškog saveza Srbije je Zoran Gajić, nekadašnji proslavljeni selektor našeg nacionalnog tima.

Na Izbornoj skupštini koja je održana u hotelu "M", bivši selektor je dobio više glasova od svog nekadašnjeg igrača, a sada protivkandidata, Vladimira Grbića.

foto: OSS

Gajića je podržalo 26 delegata, dok je 16 bilo za legendarnog reprezentativca, četvica su bili uzdržani, a dva nisu glasala.

foto: OSS

Gajić je na mestu predsednika zamenio Nenada Golijanina, koji je smenjen posle skandala prilikom prijema Kosova u FIVB kada na kongresu u Buenos Ajresu nije glasao protiv, već je bio uzdržan.

foto: OSS

Novog predsednika su prilikom kandidature podržali Odbojkaški savez Beograda, Okrućni savez Zaječara, a na njegovu stranu su prilikom glasanja stali i njegovi bivši učenici Đula Mešter, Slobodan Boškan, Vasa Mijić, Andrija Gerić, Slobodan Kovač, Veljko Petković, a tokom izborne trke javnu podršku mu je dao i prvi čovek evropske odbojke, Aleksandar Boričić.

foto: OSS

Gajić je u karijeri kao trener osvojio zlato sa Jugoslavijom na Olimpijskim igrama u Sidneju, zlato na EP u Češkoj, srebro na Svetskom prvenstvu i jedno srebro na Evropskim prvenstvima uz bronzu sa OI u Atlanti i dva takva odličja sa EP u Grčkoj i Austriji.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.