VELIKA TRAGEDIJA: PREMINUO SVETSKI ŠAMPION! IMAO JE SAMO 19 GODINA!
Foto: Profimedia

tuga

VELIKA TRAGEDIJA: PREMINUO SVETSKI ŠAMPION! IMAO JE SAMO 19 GODINA!

Saopštene su tužne vesti

Objavljeno: 19:58h

Devetnaestogodišnji Kristijan Gili, juniorski svetski šampion u gađanju glinenih golubova, preminio je od povreda zadobijenih u tragičnoj nesreći.

Mlada nada italijanskog i svetskog streljaštva, juniorski svetski šampion iz oktobra prošle godine i trećeplasirani sa Svetskog kipa u Peruu, bio je i evropski šampion. Gili je preminuo nakon hitne operacije i pokušaja lekara da mu spasu život nakon tragične nesreće do koje je došlo sasvim slučajno.

Gili je bio sa prijateljima u šumi Montekatini di Ćesina bilizu Toskane. Zajedno su pucali, a Gili se u jednom momentu sagnuo da pokupi iskoruišćene kapsule i slučajno sam sebe upucao u stomak.

Smrt, Sveće, sveće
foto: Profimedia

Hitna pomoć je stigla veoma brzo, lekari su u bolnici odmah počeli sa operacijom, ali nisu uspeli da zaustave unutrašnje krvarenje. Gili je preminuo nedugo nakon operacije.

"Prošlog oktobra ovaj talentovani mladić okitio se svetskim zlatom u timu i mešovitom timu, kao i bronzom u pojedinačnoj konkurenciji.

U maju 2021. osvojio je individualno zlato, kao i zlato u timu i mešovitom timu na Evropskom prvenstvu održanom u Osijeku.

Sa poštovanjem i velikim žaljenjem se suočavamo sa ovom tragedijom koja nas je ostavila bez reči.

Neka ti je laka zemlja, Kristijane", poručio je predsednik Streljačkog saveta Italije Lućano Rosi.

(Espreso/Sport klub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.